Individuele voortzetting hospitalisatieverzekering - AG Employee Benefits
Bij een individuele voortzetting kan uw werknemer blijven rekenen op de goede zorgen van het ziekenhuis.

Gepubliceerd op 25/06/2020

DELEN

Individuele voortzetting hospitalisatieverzekering: wat moet u weten?

​​​​​​

​Een hospitalisatieverzekering is een van de meest geliefde extralegale voordelen onder werknemers. Als ze het bedrijf verlaten of met pensioen gaan, verliezen ze echter meestal ook hun hospitalisatieverzekering. Gelukkig kan de verzekering altijd individueel voortgezet worden. Als werkgever hebt u hierbij een belangrijke informerende rol. Bij AG kan uw werknemer de verzekering voortzetten via AG Care Hospitalisatie, de complete individuele hospitalisatieverzekering.


Recht op individuele voortzetting

We
rknemers die met pensioen gaan of hun werkgever verlaten, en daardoor ook de beroepsgebonden hospitalisatieverzekering verliezen, kunnen deze verzekering altijd individueel voortzetten. Dat is de garantie van de wet-Verwilghen. Die wet verplicht u als werkgever ook om uw vertrekkende werknemer hierover te informeren.

Bij een individuele voortzetting wordt de beroepsgebonden hospitalisatieverzekering omgezet naar een individuele verzekering met minstens gelijkwaardige waarborgen. Ook de in het collectieve plan verzekerde gezinsleden kunnen mee overstappen naar de individuele verzekering.

Het recht op voortzetting wordt zonder medische formaliteiten toegekend als de werknemer in de 2 jaar voor de uitdiensttreding ononderbroken aangesloten was bij een hospitalisatieverzekering.

​Wat moet uw werknemer doen om de hospitalisatieverzekering voort te zetten?

  • Als uw werknemer de verzekering individueel wil voortzetten, moet hij binnen de 30 dagen na het vertrek AG op de hoogte brengen.
  • Wil hij de verzekering graag voortzetten bij AG, dan moet hij dit document ingevuld en ondertekend door zowel werkgever als werknemer aan AG bezorgen. In dat geval krijgt hij een vrijblijvende offerte voor een individuele hospitalisatieverzekering.

Individuele voortzetting naar AG Care Hospitalisatie​

Bij AG heet de individuele hospitalisatieverzekering AG Care. Deze biedt dezelfde uitgebreide basiswaarborgen als uw collectieve hospitalisatieverzekering Hospicare Flexible: 


Met AG Care kunnen uw werknemer en zijn gezin rekenen op dezelfde bescherming als deze via uw beroepsgebonden verzekering. Decavi erkende het al door AG Care Hospitalisatie voor het tweede jaar op rij uit te roepen tot beste ‘Verzekering Gezondheidszorgen’ (zie kader). AG Care Vision: een van de enige prefinancieringsopties op de markt

Dankzij de garantie op minstens gelijkwaardige waarborgen is een individuele voortzetting altijd een volwaardige opvolger voor de beroepsgebonden verzekering. Alleen kan de premie voor zo’n individuele verzekering op latere leeftijd duurder uitvallen, vooral bij uw bijna-gepensioneerde werknemers. Het tarief wordt immers bepaald op basis van de leeftijd.

Daarom biedt AG als enige privéverzekeraar met AG Care Vision een prefinancieringsoptie aan. Met deze zogenaamde ‘wachtpolis’ wordt de instapleeftijd van het AG Care Vision-contract ‘vastgeklikt’, en betaalt uw werknemer bij een individuele voortzetting een
verminderde premie op basis van die instapleeftijd.


Deze prefinanciering kan door u afgesloten worden voor uw werknemers (AG Care Vision Full). En uw werknemers kunnen dit ook individueel afsluiten (AG Care Vision). In beide gevallen is de werking van de verzekering dezelfde. Alle details hierover vindt u op My Global Benefits, de website voor uw verzekerde werknemers. De troeven van onze Vision-oplossing zetten we hier op een rij:

Studie Test Aankoop: AG Care Hospitalisatie beste van de klas

In deze periode waarin gezondheid en welzijn voor veel Belgen een prioriteit zijn, heeft Test Aankoop verschillende hospitalisatieverzekeringen op de Belgische markt met elkaar vergeleken. In het artikel 'Welke hospitalisatieverzekering past bij u?' meet Test Aankoop verschillende belangrijke indicatoren, zoals klantentevredenheid, hospitalisatie bij vooraf bestaande aandoeningen, ambulante zorg bij ernstige ziekte, ... Van de vele verzekeraars in de test krijgt AG de beste score (83/100) voor zijn product AG Care met de optie SL en de Delta-waarborg.


AG Care Hospitalisatie wint DECAVI-verzekeringstrofee 2021

AG Care Hospitalisatie is al vele jaren een vaste waarde onder de hospitalisatieverzekeringen. De uitgebreide dekking in combinatie met de unieke genivelleerde premies – waarbij de premie tijdens het hele leven van de verzekerde constant blijft – zorgden er zelfs voor dat AG Care Hospitalisatie in 2021 voor het tweede jaar op rij de DECAVI-trofee in de categorie Verzekering Gezondheidszorgen in de wacht sleepte.