Gewaarborgd inkomen

Verzekering gewaarborgd inkomen Income Care

​​​​​ Is uw werknemer een tijd afwezig van het werk? Deze collectieve verzekering biedt financiële bescherming bij arbeidsongeschiktheid en begeleiding op maat bij stressgerelateerde aandoeningen zoals een burn-out.

Meer dan ooit nodig

Werknemers zitten massaal langdurig thuis door arbeidsongeschiktheid. Het vangnet van de sociale zekerheid is daarbij onvoldoende om de dagelijkse en onverwachte kosten te dragen.

Een competitieve twist aan uw verloningspakket

Slechts 18% van de werknemers geniet dit erg gewaardeerd extralegaal voordeel.

Eerste hulp bij stress en burn-out

Help uw werknemer opnieuw gezond aan het werk met het return-to-work-traject op maat.


[{"ItemId":11,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""},{"ItemId":14,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""},{"ItemId":13,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""}]

Waarom is een verzekering gewaarborgd inkomen nodig?

 

Een ongeval of zware ziekte, stress en burn-out … Er zijn heel wat redenen om een tijd niet te kunnen werken. Maar ook de moederschapsrust zorgt vaak voor een lange afwezigheid op de werkvloer. 
 

Income Care zorgt maandelijks voor een aanvullend inkomen bij arbeidsongeschiktheid van uw werknemer.

 

Dit korte filmpje legt uit hoe:

Snel naar

Vimeo settings

Youtube settings

man in ziekenhuis
De tussenkomst van de overheid is vaak ontoereikend om de huidige levensstandaard te behouden.

Wat doet de verzekering gewaarborgd inkomen?


Voor wie niet meer aan het werk is, voorziet de Belgische Sociale Zekerheid via het RIZIV in een financieel vangnet. Dit vangnet is beperkt, want de lasten zoals het aflossen van een hypotheek of de verzekering voor een auto blijven gewoon doorlopen terwijl uw werknemer terugvalt op een lager inkomen. Een verzekering gewaarborgd inkomen of arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat uw werknemers ook bij arbeidsongeschiktheid hun huidige levensstandaard behouden.

 

Sociale zekerheid garandeert slechts een deel van het loon

De eerste maand van arbeidsongeschiktheid betaalt u als werkgever het loon verder door aan 100%.

Vanaf de 2de tot de 12de maand stopt meestal de tussenkomst van de werkgever. In plaats van zijn vaste loon krijgt de werknemer dan een wettelijke uitkering van 60% van het brutoloon.

Na 1 jaar gaat arbeidsongeschiktheid over in invaliditeit. Uw werknemer krijgt dan een uitkering volgens zijn gezinssituatie, met bijv. slechts maximum 40% van het brutoloon voor samenwonenden.

  

Salarisplafond en geen rekening met extra voordelen

Bij de berekening van de invaliditeitsuitkering neemt het RIZIV slechts een maximumjaarsalaris mee van 54.917,21 euro, of een maandsalaris van 4.576,43 euro (update: 01/2024). Hoe hoger het loon, hoe hoger dus het inkomensverlies.

Alles boven dat plafond, maar ook de eventuele 13de maand, bonussen, maaltijdcheques of andere voordelen worden niet in de berekening opgenomen.

     

Wil u de wettelijke uitkering zelf eens berekenen? Probeer dan onze handige simulatietool.


 

Ik doe de simulatie

Man zorgt voor vrouw met burn-out
Met Income Care onderscheidt u zich van uw concurrenten.

Wat hebt u als werkgever te winnen?


Een verzekering gewaarborgd inkomen is niet alleen een must-have voor uw werknemers. Ook als werkgever vaart u er wel bij:

Amper 1 op de 5 werknemers is vandaag verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Met een collectieve verzekering gewaarborgd inkomen onderscheidt u zich dus als de ‘caring employer’ waar veel werknemers in onze huidige maatschappij naar op zoek zijn.

Onderzoek toont aan dat een verzekering gewaarborgd inkomen erg gewaardeerd wordt door uw werknemers. Zo’n verzekering geeft u een competitief voordeel ten opzichte van uw concurrenten.

Met Income Care bent u klaar om de interessantste profielen te overtuigen én hebt u een extra troef om uw beste mensen aan boord te houden.

     

Collega’s vieren terugkeer naar het werk na burn-out
Het return-to-work-traject helpt uw werknemer opnieuw gezond aan het werk.

Altijd inbegrepen: return-to-work-traject


Medewerkers die door een stressgerelateerde aandoening zoals een burn-out lange tijd thuis zitten, hebben de juiste begeleiding nodig om opnieuw gezond aan het werk te kunnen. Onze externe gediplomeerde partners zetten daarom samen met uw werknemer een wetenschappelijk onderbouwd return-to-work-traject op poten. Samen gaan we voor hetzelfde doel: een gezonde terugkeer naar de werkvloer, én ervoor zorgen dat uw werknemers niet hervallen.

Om het belang ervan te onderstrepen, zit dit traject zonder extra kosten inbegrepen in Income Care.

 

Ontdek het return-to-work-traject

HR-werknemer ontdekt de flexibiliteit van verzekering gewaarborgd inkomen
Kies en personaliseer uw verzekering gewaarborgd inkomen

Stel zelf uw verzekering gewaarborgd inkomen samen

 

Als marktleider in verzekeringen gewaarborgd inkomen bieden we u een product op maat van uw onderneming aan.
 

Kies de waarborgen

Bepaal het verzekerde risico

  • Ziekte
  • Ongeval privéleven
  • Arbeidsongeval

Kies de invaliditeitsrente

  • Offset-rente
  • Steprate-rente
  • Forfaitaire rente

Personaliseer de verzekering en kies

  • De wachttijd
  • De indexatie van de rentes
  • De maximale jaarrente

  

Benieuwd naar meer?​

U vindt meer details over de werking van Income Care in deze handige praktische gids. ​

En u kan natuurlijk altijd bij ons terecht met vragen of voor persoonlijk advies. Stel uw vraag over de verzekering gewaarborgd inkomen of vraag een vrijblijvende offerte voor Income Care, en we bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

  

Ik wil graag meer info of een vrijblijvende offerte

Hebt u een vraag?

Contacteer een van onze sales managers

CONTACTEER ONS