Pensioen

​​e-volulife

​​​​​​​​​​Het antwoord op uw vraag naar meer flexibiliteit. Een groepsverzekering waarbij u de spelregels bepaalt waarbinnen uw werknemers zelf keuzes kunnen maken op basis van hun eigen behoeften.

Geef ook uw werknemers de keuze

Laat hen individuele keuzes maken over de risicowaarborgen en de beleggingsfondsen waarin ze de premies en eventuele winstdeling willen investeren.

Investeren in tak 21, tak 23 of beide?

In dit cafetariaplan kiest u wat het beste is voor uw onderneming.

Onmiddellijk voordeel

Uw werknemer kan al vóór zijn pensionering een voorschot opnemen voor de bouw, renovatie of aankoop van een woning.

Efficiënt data uitwisselen

Gedaan met de administratieve rompslomp. Beheer snel en eenvoudig de gegevens van uw werknemers via AG EB Online.

Alle voordelen in 1 handige app

Met MyAG Employee Benefits hebben uw medewerkers toegang tot hun waarborgen waar en wanneer ze willen, via hun computer of app. Bovendien profiteren ze ook van diensten voor hun mentale veerkracht (exclusief via de app).


[{"ItemId":38,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""},{"ItemId":39,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""},{"ItemId":121,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""},{"ItemId":36,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""},{"ItemId":122,"ListId":"2524f10c-203b-41d4-86fb-aece46f15e76","WebId":"d6ecc8f1-f2cc-45f0-b47e-d62aefcf8777","SiteId":"b83809fa-98c9-4a27-b15d-04cd63c60fce","Title":""}]

​Waarom een cafetariaplan?

In tegenstelling tot de eerder standaard groepsverzekeringen, kan een cafetariaplan zoals e-volulife aangepast worden aan de individuele behoeften van uw medewerkers.

​U bepaalt of uw medewerkers hun risicowaarborgen zelf kunnen kiezen en hoe hun premies (plus eventuele winstdeling) in de beleggingsfondsen worden geïnvesteerd. ​

Op basis van uw vooraf ingestelde "spelregels" zullen uw medewerkers:

    • de waarborgen kiezen die hen aanspreken. Zo kunnen ze een hogere waarde (deel van het budget) toewijzen aan de overlijdensdekking of aan hun gewaarborgd inkomen.
    • beslissen hoe ze hun premies en eventuele winstdeling in de verschillende fondsen willen beleggen.

Voor medewerkers die zelf geen keuzes wensen te maken, gelden de standaard groepsverzekeringskeuzes. ​​


Snel naar

woman-making-a-choice-on-her-tablet
U legt de mogelijkheden van het cafetariaplan vast.

Hoe werkt het concreet?

Als werkgever stort u periodiek een bepaald bedrag voor de opbouw van een aanvullend pensioen in een groepsverzekering. Met e-volulife biedt u uw werknemers de mogelijkheid om een deel van die premies te gebruiken voor aanvullende risicowaarborgen zoals een overlijdensdekking of waarborg gewaarborgd inkomen. En kan u uw werknemers individuele keuzes geven over hoe ze de premies (en/of de winstdeling) willen investeren. U legt dus de mogelijkheden – en beperkingen – van het cafetariaplan vast. Vanaf dan is het aan uw werknemers.
 
Tak 21, tak 23 of beide?
Geef uw werknemers de mogelijkheid om de premies te investeren in tak 21 of tak 23-fondsen. Of kies een combinatie van beide:

Het tak 21-fonds biedt een gegarandeerd rendement aangevuld met een eventuele (niet-gegarandeerde) winstdeling.​

Tak 23-fondsen (zonder gegarandeerd rendement) bestaan uit een verhouding aandelen en/of obligaties en/of andere activaklassen. Het rendement is afhankelijk van de resultaten van de onderliggende investeringen.

Of een combinatie van beide, uniek op de markt: stort de premies in tak 21 en beleg de winstdeling in tak 23. De digitale ondersteuning zorgt er bovendien voor dat uw werknemer eenvoudig zijn keuze kan aanpassen.

 

Meer of minder voor risicowaarborgen

Laat u uw werknemer de keuze in de aanvullende risicowaarborgen, dan kan hij – binnen de door u vastgelegde mogelijkheden – in het cafetariaplan zelf een bepaald belang geven aan die waarborgen. Zoals een kleiner of groter deel van het budget gebruiken om het overlijdenskapitaal van de dekking bij overlijden te verminderen of te verhogen.

 

Voorschotten

U kan uw werknemers de mogelijkheid geven om een voorschot op het aanvullend pensioenkapitaal op te nemen. Hiermee kunnen ze nog voor hun pensioen een deel van de al opgebouwde pensioenreserve gebruiken voor de aankoop of renovatie van een onroerend goed of om een hypothecaire lening terug te betalen.


couple-playing-with-their-son-in-an-open-field
AG Employee Benefits zet vol in op uw digitale ondersteuning.

Unieke troef: digitale ondersteuning


AG Employee Benefits zet vol in op de digitale ondersteuning van uw inspanningen. Zowel voor u als voor uw werknemer werd een unieke digitale ondersteuning ontwikkeld met uitgebreide mogelijkheden en een focus op een vlotte gegevensuitwisseling en gebruiksgemak.

 

AG EB Online

Nieuwe werknemers aansluiten, bestaande aangeslotenen beheren en andere data uitwisselen … Gedaan met de administratieve rompslomp bij het doorsturen van gegevens. U hebt het allemaal zelf in handen in deze gebruiksvriendelijke online tool.

Ontdek AG EB Online


MyAG Employee Benefits

Het is een veilige, gebruiksvriendelijke app en platform met alle informatie over de groepsverzekering via de werkgever. Uw aangeslotene ontdekt er in een handomdraai het bedrag van zijn aanvullend pensioen, de overlijdensdekking en meer, zoals de (eventuele) verzekeringen gezondheidszorgen. En via MyAG Employee Benefits kan hij ook de situatie van de gekozen fondsen opvolgen of van fonds veranderen. Alle functies van MyAG Employee Benefits zijn ook beschikbaar via uw computer, maar de diensten zijn alleen toegankelijk via de MyAG Employee Benefits-app.

1. Handige functies
Uw aangeslotene ontdekt er in een handomdraai het bedrag van zijn aanvullend pensioen, de overlijdensdekking en meer, zoals de (eventuele) verzekeringen gezondheidszorgen.​

2. Diensten die uw medewerkers helpen voor hun gezondheid te zorgen (exclusief op de app)
Met de MyAG Employee Benefits-app profiteert u van een groot aantal aanvullende diensten voor uw mentale veerkracht.Eenvoudige toegang tot een breed gamma aan eerstelijnszorg en -ondersteuning om u te helpen mentaal gezond te blijven: My Mind by AG

Meer weten over MyAG Employee​ Benefits


Informatie over duurzaamheid


Afhankelijk van de gekozen fondsen, heeft dit product ecologische en sociale kenmerken die het mogelijk maken om bij te dragen aan een positieve impact op het milieu of de maatschappij en om een negatieve impact op het milieu of de maatschappij te beperken, dit dankzij een passende selectie van beleggingen. Informatie over deze ecologische en sociale kenmerken van dit product is hier​​ beschikbaar. Meer info over de duurzame en verantwoorde beleggingsaanpak van AG vindt u op ag.be/investeren/duurzaamheid​​​.

Meer informatie vindt u ook in de infofiche duurzaamheid​​ voor elk van de beschikbare fondsen in dit product, alsook het bijhorende jaarlijkse rapport.

Voor klanten die nog een stapje verder willen gaan, biedt AG nu ook tak 21- en​​ tak 23-producten aan volgens een nog meer geavanceerde aanpak.​

Wil meer weten ? Stel uw vragen over e-volulife of vraag een vrijblijvende offerte via de contactknop. Zie ook het AG EB Invest Dashboard​​ voor een duidelijk en gedetailleerd overzicht van elk van onze fondsen.
Hebt u een vraag?

Contacteer een van onze sales managers

CONTACTEER ONS