puzzle

Gepubliceerd op 23/05/2018

DELEN

Wat is tak 23?

Als totaalspeler op de pensioenmarkt hebben we heel wat kennis en expertise over tak 23 in huis. Hoog tijd om deze aan u voor te stellen.


 

Wat is er zo bijzonder aan tak 23?

Groepsverzekeringen in tak 23 zijn belegd in fondsen zonder gewaarborgd rendement door de verzekeraar (middelenverbintenis). Dat betekent dat het rendement van deze groepsverzekeringen​ afhankelijk is van de resultaten van de beleggingen. Bij AG Employee Benefits kan u volgens uw risicoprofiel – hebt u meer of minder zin om risico te nemen om een hoger rendement na te streven? – kiezen tussen verschillende tak 23-beleggingsfondsen.

 

Heel wat mogelijkheden

AG Employee Benefits heeft een uitgebreid gamma tak 23-fondsen. Zo bent u altijd zeker van het juiste fonds of fondsen die het best beantwoorden aan uw behoeften:

Vaste asset allocatie fondsen in Europa of wereldwijd;
Flexibele en tactische asset allocatie fondsen wereldwijd;
Actief of passief beheerde fondsen.


Ontdek ons volledige aanbod in tak 23.

 

Hoe worden uw tak 23-fondsen beheerd?

Kiezen voor een tak 23-oplossing bij AG Employee Benefits, is kiezen voor:

Een uitgebreid en gediversifieerd fondsengamma;
Altijd toegang tot de beste fondsbeheerders ter wereld;
Uitstekende historische returns.

 

Een unieke beheersmethode zorgt ervoor dat uw fondsen optimaal renderen. De onderliggende activa van deze fondsen worden actief beheerd door externe specialisten die elk een mandaat krijgen om een deel van deze fondsen te beheren.

Een doorgedreven gediversifieerde aanpak zorgt ervoor dat onze fondsen een constanter rendement kunnen behalen doorheen de jaren:


Multi-asset

Bij AG EB vindt u fondsen die in 1 of meerdere activa investeren. U kan zelf aan de slag gaan om een portefeuille samen te stellen, of kiezen voor gemengde fondsen waarbij dat werk al voor u gedaan is.


Multi-style

Onze fondsen volgen een mix van beleggingsstrategieën of -stijlen (bv. growth & value). Hiermee spreidt u het risico: u weet immers vooraf niet welke strategie het meeste zal lonen. En zo bent u ook zeker dat de strategie die het op dat moment goed doet, opgenomen zit in uw portefeuille.


Multi-manager

Vervolgens zoeken we voor elke stijl de beste fondsbeheerder voor u uit. Alle fondsbeheerders samen vormen een Dream Team waarmee we uw groepsverzekering optimaal laat renderen. Zo kan u altijd rekenen op een gediversifieerd fonds, beheerd door de beste fondsbeheerders in de wereld.

Dit kort filmpje legt u haarfijn uit hoe deze multi-managementmethode werkt.

Vimeo settings

Youtube settingsDe duurzaamheidsactiviteiten van AG

Bij AG zijn we ervan overtuigd dat duurzaam en verantwoord beleggen een bepalende rol speelt in beleggingsprestaties op lange termijn. Milieu, maatschappij en goed bestuur, de zogenoemde ESG-factoren (Environmental, Social and Governance), kunnen een grote impact hebben op de prestaties en de risico’s van beleggingen.

Dit komt tot uiting in ons algemene beleggingsbeleid​​​, waarin milieu-, maatschappelijke en governance-factoren (ESG) zijn opgenomen, en dat rekening houdt met duurzaamheidsrisico's. Zo kunnen al onze klanten er zeker van zijn dat hun belegging op een maatschappelijk verantwoorde manier gebeurt.

Voor klanten die nog een stapje verder willen gaan, biedt AG nu ook verschillende tak 23​​​​-producten aan volgens een nog meer geavanceerde aanpak die hier​ wordt beschreven.​


Meer weten over tak 23?


Contacteer vrijblijvend een van onze salesmanagers. Zij geven u graag meer informatie. En onderaan deze pagina vindt u nog andere artikels rond tak 21 en tak 23. Zie ook het AG EB Invest Dashboard​​​ voor een duidelijk en gedetailleerd overzicht van elk van onze fondsen.


Ik wil meer info en/of een vrijblijvende offerte​​