Troeven AG Care Vision / Continuity - AG Employee Benefits
3-generaties-spelen-samen

Gepubliceerd op 02/05/2018

DELEN

Troeven AG Care Vision / Continuity


De hospitalisatieverzekering is een populair extralegaal voordeel dat medewerkers erg op prijs stellen. Maar wat als ze op een dag met pensioen gaan of van werkgever veranderen?

Als werknemers hun werkgever verlaten (bv. als ze met pensioen gaan), kunnen ze hun hospitalisatieverzekering individueel voortzetten als ze voldoen aan de voorwaarden van de Wet-Verwilghen.

  • Ze moeten de aanvraag tijdig indienen (binnen de 105 dagen na verlies van dekking), 
  • Ze moeten minstens 2 jaar aangesloten geweest zijn.


In een sterk evoluerende markt kunnen de voorwaarden van deze voortzettingen echter fors verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.

Het is dan ook belangrijk dat de waarborgen van de individuele voortzetting minstens gelijksoortig zijn aan het oorspronkelijke contract voor wat betreft:
 
de kamerkeuze
de vergoeding of niet van de ambulante kosten tijdens de pre- en postperiode of bij een zware ziekten
...


Om onaangename verrassingen te vermijden, biedt AG systematisch dezelfde onbeperkte dekkingen aan als in zijn particuliere contract AG Care Hospitalisatie​.

Medewerkers kunnen dus op beide oren slapen, zij zullen ook na hun vertrek bij de werkgever niet geconfronteerd worden met terugbetalingsplafonds, persoonlijke bijdragen bij een ziekenhuisopname of beperkingen qua dekking in het buitenland.
 

Hoeveel kost zo’n individuele voortzetting?
 
Aan een individuele voortzetting kan wel een serieus kostenplaatje verbonden zijn, de premie wordt immers berekend op basis van de bereikte leeftijd. Hoe ouder, hoe duurder de premie.

Bij AG blijft de premie van de individuele voortzetting constant gedurende de volledige duurtijd van het contract. De premie kan enkel aangepast worden in functie van de wettelijk geregelde indexeringen.

Bij andere individuele voortzettingen wordt er soms met risicopremies gewerkt. Dit zorgt ervoor dat de premie lag​er kan zijn op het moment van instappen, maar dat de medewerker later geconfronteerd zal worden met premiestijgingen.

 
Om deze hoge instappremie te vermijden, biedt AG een oplossing via de  aanvullende verzekering AG Care Vision – uniek op de markt.

Met AG Care Vision​​ wordt de premie van de werknemers die deze verzekering onderschrijven, vastgeklikt.

Zo kunnen ze duizenden euro’s uitsparen wanneer ze met pensioen gaan en hun hospitalisatieverzekering individueel voortzetten.


Een voorbeeld
Een van uw medewerkers onderschrijft AG Care Vision in 2020 op de leeftijd van 35 jaar. In 2050, als hij 65 jaar is, verliest hij zijn beroepsgebonden verzekering. Op dat moment wordt zijn AG Care Vision omgezet in een
AG Care hospitalisatieverzekering. Zelfs na 2050 betaalt hij nog steeds het tarief voor een 35-jarige in 2020 (+ jaarlijkse indexering) en niet het tarief voor een 65-jarige in 2050.

 

Klik HIER voor meer info of contacteer uw vertrouwde contactpersoon bij AG Employee Benefits/ Health Care.