Welzijn op het werk: 5 tips - AG Employee Benefits
Push-ups at work for wellbeing

Gepubliceerd op 17/09/2020

DELEN

5 tips voor het verhogen en behouden van welzijn op het werk

​​

Het welzijn van uw werknemers is een hot topic. In deze ongewone tijden is het meer dan ooit een uitdaging om te focussen op ‘employee wellbeing’. François Perl van het RIZIV waarschuwde immers al voor de verwachte toename van het aantal burn-outs en depressies.​ Daarom 5 tips om het welzijn van uw werknemers op te krikken én te behouden.


Het gezond en productief houden van uw werknemers verdient een prominente plaats op uw agenda. Maar hoe begint u eraan? Deze 5 tips helpen u op weg:

  • Hou de vinger aan de pols bij uw werknemers. Weet u wat er leeft bij uw werknemers? En wat er eventueel nodig is om het welzijn nog te verbeteren? Zo kan u ingrijpen voor het te laat is.

  • Zorg voor een match tussen uw objectieven als werkgever en die van uw werknemers. Hiermee vermijdt u spanningen en onbegrip. En dat komt het welzijn van uw werknemers en de sfeer binnen uw onderneming alleen maar ten goede.

  • Bied laagdrempelige oplossingen aan om het welzijn van uw werknemers te verhogen en te behouden. Denk bijv. aan sportieve teamuitdagingen voor uw werknemers, het volgen van webinars rond mentale gezondheid of vertrouwelijke psychologische ondersteuning. Focus hierbij op alle facetten van welzijn: mentaal, fysiek en sociaal. Zo geeft u uw werknemers ook de kans om zelf inzicht te krijgen in hun mentale welzijn en op tijd aan de alarmbel te trekken bij negatieve signalen.

  • Als het ondanks uw inspanningen toch fout loopt, zorg dan voor een professioneel aanbod op maat om uw werknemer terug gezond aan het werk te helpen. Een goed uitgewerkt return-to-work-beleid met aandacht voor het individu bewijst al jaren zijn nut.

  • Investeer in het aanleren van nieuwe vaardigheden (bijv. stressmanagement) om een eventuele terugval na de terugkeer op het werk te vermijden. Zo focust u ook op de lange termijn. 
 

Welzijn op het werk ook in uw onderneming verhogen?

Met deze 5 tips kan u alvast aan de slag. Wil u meer weten over employee wellbeing? AG Employee Benefits en AG Health Partner hebben alle kennis en advies in huis om ook het welzijn in uw onderneming te verhogen en te behouden. En dat met een aanbod aan proactieve en reactieve oplossingen.