Handen-houden-plant-bij-elkaar

Gepubliceerd op 10/10/2017

DELEN

AG Employee Benefits lanceert 2 nieuwe tak 23-fondsen


AG Employee Benefits vervolledigt zijn aanbod tak 23-fondsen met EB Dynamic Portfolio en EB Neutral Portfolio. Samen vormen deze 2 tactische fondsen de absolute top van ons fondsenaanbod.

Tactische fondsen

EB Dynamic Portfolio en EB Neutral Portfolio zijn beide tactische fondsen. Dat betekent dat de verhouding tussen de verschillende activaklassen kan wijzigen, binnen vastgelegde onder- en bovengrenzen per activaklasse (= ‘leeways’). Zo wordt steeds ingespeeld op de veranderende marktomstandigheden. Deze flexibiliteit is dan ook een grote troef.

In volgende activaklassen kan geïnvesteerd worden:

Aandelen

Obligaties

Cash

Vastgoed


Investeren in tactische fondsen

Tactische fondsen zijn gericht op het optimaal kunnen inspelen op wijzigende marktomstandigheden. Bij investeringen op lange termijn – zoals bij AG Employee Benefits doorgaans het geval is – zijn deze fondsen uitstekend geschikt als aanvulling op de vaste asset allocatie fondsen Rainbow Blue, Rainbow Indigo, Rainbow Green, Rainbow Orange en Rainbow Red.

Op kortere termijn en/of bij bepaalde marktomstandigheden (bijv. een stijgende of dalende markt in een bepaalde activaklasse) kunnen deze fondsen een bijkomend rendement genereren dankzij een grotere/kleinere blootstelling aan de assetklasse(n).


Wat is het verschil tussen beide fondsen?

Het verschil tussen het EB Dynamic Portfolio fonds en het EB Neutral Portfolio ligt in de blootstelling aan bepaalde assetklassen. Zo beoogt EB Dynamic Portfolio een risicovollere investeringspolitiek dan EB Neutral Portfolio, met een grotere blootstelling aan aandelen.


Strategische en geografische asset allocatie

 

De strategische asset allocatie van beide fondsen is als volgt:

 

2-fonds-n.JPG
 

Geografisch zijn er geen beperkingen, want beide fondsen investeren wereldwijd.

Hoe worden beide fondsen beheerd?

AG Employee Benefits is voorstander van een gediversifieerde aanpak:

 

Verschillende investeringsstijlen, waarbij in functie van de markt gewisseld kan worden tussen activaklassen, sectoren,...
Verschillende fondsbeheerders: enkel de beste managers worden gekozen, in totale onafhankelijkheid. Managers die niet presteren, kunnen vervangen worden.

 

Deze diversificatie geeft een betere spreiding van het risico en zorgt dat het fonds voor zijn rendement niet afhankelijk is van één bron of activaklasse.

Resultaat? Een constant rendement en een lagere volatiliteit.

Vimeo settings

Youtube settings

 

Meer informatie over onze andere fondsen.

Uw commercieel contactpersoon helpt u natuurlijk ook graag verder.