Zelf nettobedrag groepsverzekering simuleren - AG Employee Benefits
 Employees can simulate their net pension themselves.

Gepubliceerd op 19/03/2024

DELEN

Werknemers kunnen makkelijk het nettobedrag van hun groepsverzekering simuleren

​​​

​"Hoeveel belastingen betaal ik op mijn groepsverzekering en wat hou ik dan netto over?" Dit is de meest gelezen FAQ in MyAG Employee Benefits en wellicht ook een veel gestelde vraag bij uw HR-afdeling. Bij AG vinden uw medewerkers het antwoord makkelijk zelf, dankzij de gebruiksvriendelijke bruto-netto simulator in het MyAG Employee Benefits platform en in de app.  


Uniek in de groepsverzekeringsmarkt​

Simulator_NL.JPG

De meeste verzekeraars berekenen het nettobedrag van het aanvullend pensioen pas wanneer de aangeslotene zijn pensioen effectief aanvraagt. Er zijn hierrond nieuwe spelregels op komst via de nieuwe Transparantiewet, maar die treden pas in werking op 1 januari 2025. Als enige groepsverzekeraar in België biedt AG uw medewerkers nu al een makkelijke manier om hun netto aanvullend pensioen op elk moment zelf te simuleren in de MyAG Employee Benefits app. Let wel: ze dienen daarvoor eerst hun toestemming te geven in de app.  ​​Accuraat en duidelijk

De bruto-netto simulator schept duidelijkheid en gemoedsrust voor uw medewerkers. Ze krijgen een beter idee van de belastingen op hun groepsverzekering en kunnen op die manier vol vertrouwen hun pensioen voorbereiden. Op basis van de recentste gegevens berekent de simulator automatisch het nettobedrag bij een basisbelasting, en bij een gunstige fiscaliteit. Al uw medewerkers kunnen deze simulator gebruiken, ongeacht of hun pensioen dichtbij is of nog veraf.


​​Tastbaar voordeel

De vragen die uw HR-afdeling krijgt over belastingen en nettobedragen van de groepsverzekering, worden voortaan deels opgevangen door de handige DIY-simulator in MyAG Employee Benefits. De tijdswinst is reëel. En er is meer… Wanneer uw werknemers op een eenvoudige manier een reëel zicht krijgen op hun aanvullend pensioen, dan wordt uw inspanning als werkgever echt voelbaar, én gewaardeerd.

​​​

Promoot de bruto-netto simulator

Dat uw medewerkers voortaan zelf makkelijk het nettobedrag van hun aanvullend pensioen kunnen simuleren, is een unieke troef van de groepsverzekering van AG. Promoot de bruto-netto simulator bij uw werknemers en verzilver alle voordelen. Handig ondersteuningsmateriaal zoals flyers, affiches… voor u en u werknemers vindt u in onze Toolkit. U kan die aanvragen bij uw contactpersoon.

Extra praktische pensioentips voor uw personeel

De MyAG Employee Benefits app bevat niet alleen een handige bruto-netto simulator, maar ook de standaard inbegrepen mental health-services van My Mind by AG. De app zit bovendien boordevol waardevolle informatie voor uw werknemers. We sturen hen regelmatig een nieuwsbrief vol praktische tips om hen bewust te maken van de voordelen van hun groepsverzekering. Om de nieuwsbrief te ontvangen, moeten zij in de MyAG Employee Benefits app eerst hun toestemming geven. Moedig uw team zeker aan om de MyAG Employee Benefits app te downloaden en met onze pensioen- en gezondheidstips aan de slag te gaan.


​​Vragen?

U kan steeds contact met ons opnemen via onderstaande knop.


Con​tacteer ons​​


​​​​​​Waar vinden u en uw medewerkers de informatie uit dit artikel in de MyAG Employee Benefits app?

Om toestemming te geven voor de pensioensimulatie...
Klik onderaan het beginscherm op Meer > Privacy
Schuif de slider op groen bij ‘Simulaties in het kader van je aanvullend pensioen'.
Bevestig uw keuzes.

Om de bruto-netto simulator te activeren...
Klik in het beginscherm op Pensioen
Scrol naar 'Wat ontvang ik netto, de dag van m'n pensioen?'
Klik op de button Ontdek het

Om de newsletter met praktische pensioentips te ontvangen...
​Klik onderaan het beginscherm op Meer > Privacy
Schuif de slider op groen bij 'Nuttige info en updates over jouw Employee Benefits verzekeringen'
Bevestig uw keuzes