man-jumping-in-the-sky

Gepubliceerd op 29/05/2019

DELEN

Van return-to-work tot preventie met AG Health Partner

​​​​

 

Sinds 2017 bieden wij een zorgtraject aan om werknemers met een stressgerelateerde aandoening (zoals een burn-out) opnieuw gezond aan het werk te helpen. De eerste resultaten zijn bemoedigend, en met de opgedane expertise zetten we nu de eerste stappen naar een omvattend preventie-aanbod.


Om de stijging van het aantal langdurig afwezigen in te dijken moeten we bovenop een performant return-to-work-programma ook een doordachte preventie-aanpak hanteren.

Uit onze studies blijkt dat werkgevers voor meerdere uitdagingen staan: een gebrek aan kennis rond welzijn en middelen om welzijnsinitiatieven te lanceren, maar vooral ook het ontbreken van een holistische visie op welzijn. 

Met AG Health Partner tonen we onze ambitie om samen met onze klanten-werkgevers te zoeken naar de belangrijkste elementen die hen kunnen helpen om hun medewerkers gelukkig en gezond te houden.


 

Vimeo settings

Youtube settings

     
Ellen De Vleeschouwer, Head of AG Health Partner

"Ondernemingen hebben veel goede voornemens als het over welzijn gaat. Maar hun initiatieven blijven vaak geïsoleerd, zonder algemeen kader. De medewerkers weten dus vaak ook niet goed wat de werkgever voor hen doet." Klik hier om het filmpje te bekijken."
     


Het concept AG Health Partner rust op drie basiscriteria: 
      
   1. Advies geven over welzijn, invoeren van een actieplan en begeleiden van de werkgevers

Voor een werkgever is het cruciaal om te evolueren van losse, vaak eenmalige welzijnsinitiatieven, naar een breder actieplan met duidelijke (en meetbare) doelstellingen. Dit is tegelijk ook de doelstelling van de AG Health Partner ‘wellbeing labs’. Hierin confronteren we de directie van de onderneming met de huidige situatie om zo te evolueren naar een meer omvattende visie op welzijn.

   2. Toegang tot gekwalificeerde dienstverleners

In België bieden heel wat coaches en bedrijven oplossingen aan op het vlak van welzijn, en dit meestal in heel gespecialiseerde domeinen. Toen we onze return-to-work-oplossing gecreëerd hebben, toonden we het belang aan van een globale aanpak met dezelfde aandacht voor lichaam, geest en de connectie tussen beide. Daarom selecteert AG Health Partner kwaliteitsvolle dienstverleners en creëert ze samen met de providers holistische welzijnsprogramma’s op maat van de onderneming.

   3. Digitaal platform AG Health Partner toegankelijk voor alle medewerkers

Iedereen ervaart welzijn op een andere manier. Sommigen gaan sporten, anderen willen gezonder eten of hun mentale veerkracht verhogen. Via het digitale AG Health Partner-platform kunnen de medewerkers zelf kiezen hoe ze hun welzijn willen verhogen.

           

heidi-delobelleHeidi Delobelle, CEO AG

"Het is duidelijk dat de verwachtingen van de werknemers en de inspanningen van de werkgevers niet op elkaar zijn afgestemd. De belangrijkste ontwikkeling is de toenemende vraag naar een duurzame benadering van fysiek en mentaal welzijn als geheel. In deze context gaat onze aanpak veel verder dan het louter aanbieden van bijvoorbeeld een gezonde en evenwichtige maaltijd. Het gaat om het ontwikkelen van een programma op maat, het integreren van methoden op basis van wetenschappelijke elementen, het kiezen van de juiste partners, het evalueren van de resultaten, enz. Er is dus behoefte aan een gestructureerde, globale en multidisciplinaire aanpak, zoals we die tijdens ons return-to-work-traject hebben ontwikkeld. Het is ons doel om via AG Health Partner samen te werken met onze klanten-werkgevers en hun visie en actieplan rond welzijn vorm te geven."


Meer weten over AG Health Partner?

Ik wil het persbericht lezen


 

Bezoek onze webpagina voor meer informatie over AG Health Partner​

 

Vragen of graag meer info?

Mail dan naar hello@aghealthpartner.be.