Hoe vermijdt u hoge tandzorgkosten? - AG Employee Benefits
Een stralende glimlach tegenover hoge tandzorgkosten

Gepubliceerd op 26/09/2019

DELEN

Hoe vermijdt u hoge tandzorgkosten?

 

U hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt: tandzorgkosten swingen vandaag de pan uit. 40% van de tandartsen is immers niet geconventioneerd1, en dat aantal loopt verder op. Deze tandartsen kunnen hun eigen ereloon bepalen en patiënten extra kosten aanrekenen, zonder rekening te houden met de officiële tarieven.

Zo ontstaat een onevenwicht tussen de honoraria die niet-geconventioneerde tandartsen toepassen en de terugbetaling door het RIZIV. Uw werknemers betalen dus steeds vaker zelf de tandzorgkosten.

Dankzij nieuwe hulpmiddelen en technieken kunnen tandartsen bovendien een groot deel van de tandproblemen zelf oplossen. Jammer genoeg zijn deze behandelingen vaak heel duur en betaalt de sociale zekerheid ze niet of niet volledig terug.
 

 

Wat zijn de gevolgen van hogere tandzorgkosten?


Steeds meer mensen kunnen zich een jaarlijks bezoek aan de tandarts niet meer veroorloven. 1 op de 3 Belgen gaat alleen naar de tandarts als er een probleem is, en 1 op de 3 gaat zelfs nooit2

Als gevolg daarvan zijn de tandproblemen van deze personen doorgaans een stuk ernstiger, en de behandelingen duurder. Voor losse tandprothesen of implantaten moeten ze al snel meer dan 5000 euro neertellen. En deze ernstige problemen hebben ook een impact op hun productiviteit op het werk.

 

 

 

Hoe kan u uw medewerkers en hun gezin beschermen?


Om goede en preventieve tandzorg bij uw werknemers te stimuleren, en hen te behoeden voor te hoge tandzorgkosten, kan u voor hen een aanvullende tandzorgverzekering afsluiten. Zo beloont u uw medewerkers voor hun prestaties en beschermt u hen en hun gezin. Bovendien biedt u uw nieuwe medewerkers een aantrekkelijk loonpakket en onderscheidt u zich in de competitieve rekruteringsmarkt.

 

Kies voor ​de ​​tandzorgverzekering Dental Flex ​en bescherm uw medewerkers.


 


 

1 Bron: statistieken RIZIV https://www.riziv.fgov.be/nl/toepassingen/Paginas/zorgverlener-zoeken.aspx

2 Bron: cijfers van de Intermutualistisch Agentschap