healthday

​​​​​​​​​​​​​​

De Health Day 2020 zit erop! Bedankt aan alle sprekers en deelnemers voor jullie boeiende inzichten.

Hou deze pagina in de gaten voor heel wat extra content over de Health Day, zoals:

 • Key take aways van alle presentaties
 • Handige samenvattingen
 • Integrale opnames van de presentaties
 • ...

Hebt u de Health Day gevolgd? Dan krijgt u binnenkort alle extra content in uw mailbox.Maak uw onderneming future proof met de Health Day

AG Employee Benefits en AG Health Partner slaan de handen in elkaar voor de Health Day.
Een online event in het comfort van uw eigen werkbubbel.

 • Live interactie over een allesomvattend welzijnsbeleid en hoe werknemers die uitvallen
  opnieuw aan de slag helpen
 • De nieuwste inzichten om uw onderneming te wapenen voor de toekomst
 • Gebracht door nationale experten en met getuigenissen van AG-klanten

Programma

We starten de voormiddag met een exclusieve kijk op de kost van langdurige arbeidsongeschiktheid voor Belgische ondernemingen. Nadien krijgt u de keuze tussen 2 tracks:

 • Focus op preventieve aanpak, gemodereerd door AG Health Partner
 • Focus op curatieve aanpak, gemodereerd door AG Employee Benefits

9u-9u10: inleiding

Heidi Delobelle

AG Employee Benefits

Heidi Delobelle is actuaris van opleiding. In 1998 startte ze haar carrière bij AG Employee Benefits, waar ze tot 2009 verschillende functies uitoefende. Ze leidde er onder andere de invoering van de WAP (Wet Aanvullende Pensioenen) in goede banen. Daarna werd ze directrice van Health Care en in 2012, als Chief Risk Officer, ook lid van het directiecomité van AG. Sinds 2019 is ze Managing Director van AG Employee Benefits & Health Care.

Heidi Delobelle

AG Employee Benefits


9u10-9u55: Kost van absenteïsme

Cédric Velghe

The VIGOR Unit

Cédric Velghe beschouwt een brug slaan tussen de wetenschap en de HR-praktijk als zijn persoonlijke missie. Als onderzoeker onder het promotorschap van Prof. Dr. Frederik Anseel, deelde hij wetenschappelijke kennis en deed hij toegepast onderzoek rond de menselijke kant van innovatie en ondernemerschap, terwijl hij ook evidence-based HR in het algemeen actief promootte. In 2015 richtten Frederik en Cédric samen The VIGOR Unit op, een UGent spin-off die organisaties ondersteunt met het maken van evidence-based HR-beslissingen.

Prof. Dr. Frederik Anseel

The VIGOR Unit

Prof. Dr. Frederik Anseel is hoogleraar Management en Associate Dean Research aan UNSW Business School, Sydney. Hij bestudeert de motiverende microstructuren van waarom en hoe mensen bijdragen aan organisatiesucces. Zijn werk was o.a. te zien in Harvard Business Review, The Financial Times, Forbes, Science, Nature, the New York Times, the Wall Street Journal en The Guardian. Via keynotes, executive education en consultancy heeft Frederik organisaties in verschillende sectoren geholpen om te veranderen.

Cédric Velghe


Prof. Dr. Frederik Anseel

The VIGOR Unit

Cédric Velghe en Prof. Dr. Frederik Anseel maakten een analyse over de kost van langdurige arbeidsongeschiktheid. Welke impact heeft zo’n absenteïsme op uw onderneming en uw medewerkers. Welke aanpak werkt … en welke niet? Ze toetsten hun bevindingen met de ervaringen in de praktijk van 1000 Belgische werknemers.

Bekijk video

9u55-10u: Energieke pauze

calender

10u-10u10: Intro tracks

calender


Opgelet: U kan bij de pauze niet switchen tussen beide tracks.

‘Preventieve’ track (AG Health Partner)

10u10-10u55: Hoe werkt u een kosteneffectief welzijnsbeleid uit?

Prof. Dr. Nele Jacobs

Faresa

Prof. Dr. Nele Jacobs is oprichtster en CEO van Faresa, een aanbieder van evidence-based en blended wellbeing at work programma's. Daarnaast is ze gedragstherapeut en preventieadviseur. Als professor is ze verbonden aan Vesalius College, een internationale business school waar ze psychologie doceert en als bestuurslid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie is ze eveneens verantwoordelijk voor het opleidingsprogramma voor afgestudeerde collega's in het kader van accreditering.

Eva Deschans

AG Health Partner

Eva Deschans startte haar carrière in de preventie in 2009 en schoolde zich bij tot preventieadviseur psychosociale aspecten. Tijdens haar diverse werkervaringen focuste Eva zich op psychosociale risico’s, verzuim, duurzame inzetbaarheid, re-integratie, … bij grote organisaties. Als Corporate Wellbeing Manager bij AG Health Partner begeleidt Eva bedrijven en hun HR-diensten voor meer welzijn op het werk om de aanhoudende toename van stressgerelateerde aandoeningen preventief aan te pakken.

Prof. Dr. Nele Jacobs

Faresa


Eva Deschans

AG Health Partner

Welke componenten hebben een impact op het welzijn op het werk? Hoe beheert u budgetten op een correcte manier en hoe herverdeelt u deze onder de veranderende werkomstandigheden post-corona? En hoe gaat u om met de persoonlijke behoeftes van uw medewerkers? Nele & Eva dompelen u onder in het uitwerken van een kosteneffectief welzijnsbeleid.


Bekijk video

10u55-11u: Energieke pauze


11u10-11u45: Panelgesprek: Komt er een mentale pandemie op ons af? Kijk verder dan uw neus lang is. Ga voor holistisch, op alle vlakken.

Dr. Elke Geraerts

Better Minds At Work

Dr. Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze is mede-oprichter en CEO van Better Minds at Work en schreef de bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal en Authentieke Intelligentie.

Diederik Joukes

Springbok Coaching

Als partner van Springbok Coaching stippelt Diederik Joukes welzijnsstrategieën uit met en voor bedrijven. Diederik is Master in de lichamelijke opleiding en doceert in het postgraduaat human centered organisation van de Artevelde Hogeschool. Hij is mede-organisator en docent van de masterclass: Your gameplan towards healthy and positive organisations voor Springbok Academy. Hij is ook gastdocent aan de VUB en de VIVES hogeschool en begeleidt stages voor KU Leuven, VUB, UGent en HOWEST.

Björn Prins

Itam

Björn Prins is psycholoog, zaakvoerder van Itam en curriculum chair The Human Centered Organisation - Arteveldehogeschool. Björn is gepassioneerd door de veerkracht van mensen en zoekt telkens naar de tools die mensen deze kracht geven. Hij steunt daarbij op evidence-based modellen in persoonlijke groei en leiderschap.

Els Van Beveren

Walk Your Talk

Een basisopleiding Sociologie gaf Els Van Beveren inzichten in hoe personen functioneren, samenleven en communiceren. Een Masteropleiding in Human Resource Management en een NLP brachten verdieping voor haar. Praktijkervaring volgde uit verscheidene functies in sales, human resources en leidinggevende functies. Verbindende communicatie is voor Els de kers op de taart. Het gedachtengoed van Marshall Rosenberg raakt haar in hart en ziel. Op basis van dit solide communicatiemodel ondersteunt ze vandaag organisaties in leiderschap, gezonde teamwerking en transformatie.

Dr. Elke Geraerts

Better Minds At Work


Diederik Joukes

Springbok Coaching


Björn Prins

Itam


Els Van Beveren

Walk Your Talk

De verleiding is groot om nu te focussen op mentale veerkracht om angst tegen te gaan. Maar welzijn gaat breder, waarbij zowel top-down als bottom-up een rol spelen. Kijk niet alleen naar uw werknemer zelf, maar ook naar de sociale dynamiek tussen hen. En vergeet uw leiders niet. Zorg dat ze veerkrachtig zijn zodat ze een goed klimaat binnen uw organisatie kunnen creëren. Panel van welzijnsexperten aan het woord met moderator Cédric Velghe.

‘Curatieve’ track (AG Employee Benefits)

10u10-10u55: Terug productief op het werk na arbeidsongeschiktheid – een utopie?

Prof. Dr. Elke Van Hoof

Huis Voor Veerkracht

Prof. Dr. Elke Van Hoof is oprichter en zaakvoerder van het Huis voor Veerkracht. Het Huis voor Veerkracht is een ‘Living Lab’ voor meer veerkracht op de werkvloer. Anderzijds is het een psychotherapeutische praktijk waar particulieren terecht kunnen voor professionele hulp. Ze zetelt in de psychologencommissie, de Hoge Gezondheidsraad, het kenniscentrum arbeidsongeschiktheid van het RIZIV, en is beleidsadviseur. Begin 2020 richtte ze Ally Institute vzw op die op zoek gaat naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Dr. Pia Cox

AG Employee Benefits

Dr. Pia Cox behaalde een medisch doctoraat aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Ze is gespecialiseerd in chirurgie, HIV-medicatie en volksgezondheid. Bij AG leidt ze als Medical Manager het departement Medical & Health Strategy en staat ze in voor de kwaliteit en de medische acceptatie. Volksgezondheid is haar passie. Zo werkte ze bij AG mee aan de uitbouw van het re-integratieprogramma voor medewerkers die langdurig arbeidsongeschikt zijn door een stressgerelateerde psychische aandoening (bijv. burn-out).

Prof. Dr. Elke Van Hoof

Huis Voor Veerkracht


Dr. Pia Cox

AG Employee Benefits

Een recordaantal werknemers is langdurig arbeidsongeschikt. Vaak worden zij snel afgeschreven, zeker als de oorzaak psychisch is. Toch toont de aanpak van Huis Voor Veerkracht dat een duurzame terugkeer naar een productief professioneel leven mogelijk is. Een interactieve sessie met praktische voorbeelden en ruimte voor uw concrete vragen.


Bekijk video

10u55-11u: Energieke pauze


11u10-11u45: Opnieuw aan de slag na een burn-out – waarom een multidisciplinaire aanpak zowel online als ter plaatse zo efficiënt is.

Dr. Luc Wachtelaer

Multidisciplinair Centrum

Dr. Luc Wachtelaer is Coördinerend geneesheer multidisciplinaire aanpak burn-out en oprichter van het Medisch Centrum Ternat. MCT is een medisch centrum waar het multidisciplinair werken rond en met de patiënt centraal staat, zowel voor preventie, acute zorg als chronische aandoeningen. Zo werd ook een multidisciplinair traject rond stressgerelateerde aandoeningen uitgewerkt. Sinds 2016 werken hij en zijn team hiervoor samen met AG.

Dr. Pia Cox

AG Employee Benefits

Dr. Pia Cox behaalde een medisch doctoraat aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Ze is gespecialiseerd in chirurgie, HIV-medicatie en volksgezondheid. Bij AG leidt ze als Medical Manager het departement Medical & Health Strategy en staat ze in voor de kwaliteit en de medische acceptatie. Volksgezondheid is haar passie. Zo werkte ze bij AG mee aan de uitbouw van het re-integratieprogramma voor medewerkers die langdurig arbeidsongeschikt zijn door een stressgerelateerde psychische aandoening (bijv. burn-out).

Dr. Luc Wachtelaer

Multidisciplinair Centrum


Dr. Pia Cox

AG Employee Benefits

Wat is een burn-out? En met welke lichamelijke en psychische klachten gaat het gepaard? Een wetenschappelijke kijk verklaart waarom ons lichaam zo reageert. Zo wordt meteen duidelijk waarom een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is. En – wat u misschien nog niet wist – waarom dit ook online goed werkt. Opnieuw een interactieve sessie waarin we benieuwd zijn naar uw vragen.

Inschrijven voor dit event is niet langer mogelijk

Check ondertussen de website van AG Employee Benefits en AG Health Partner​ voor meer info over return to work en werknemerswelzijn.


Hebt u een vraag over de Health Day? Contacteer ons op healthday@aginsurance.be.

​​

​​​​​​