Benchmark Study Event 2023

​​​​​​

Alles weten over de aanvullende pensioenen in België?

Laat u inspireren door onze sprekers en ontdek in primeur de Benchmarkstudie over aanvullende pensioenen. Tijdens de lunch en de afsluitende receptie hebt u volop de kans om te netwerken.


Noteer 20 april in uw agenda en schrijf u meteen in!

Ik schrijf me in


Wat mag u verwachten?

Mabelien Coppens (juridisch adviseur FSMA) en Pierre Devolder (hoogleraar financiën UCLouvain) praten u bij in een inspirerende omgeving. En als marktleider in aanvullende pensioenen brengt AG de 2e pensioenpijler tot in detail voor u in kaart.

Waar?

Het event vindt plaats in onze AG Campus, Nieuwbrug 17 te 1000 Brussel.


Het programma

12.30 – 14.00 uur

Lunch

14.00 – 14.10 uur

Inleiding door Benoit Halbart, Managing Director Employee Benefits & Health Care bij AG

14.10 – 14.50 uur

De tweede pensioenpijler in beeld – Situatie op 1 januari 2022

Spreker: Mabelien Coppens
De FSMA publiceert jaarlijks het sectoroverzicht ‘De tweede pensioenpijler in beeld’ met een aantal kerngegevens over de aanvullende pensioenen in België, gebaseerd op de gegevens in de databank DB2P op 1 januari 2022. Deze databank verzamelt gegevens over de pensioenplannen waarbij personen als werknemer of zelfstandige zijn aangesloten. De structuur van de tweede pensioenpijler kent na deze uiteenzetting geen geheimen meer...

14.50 – 15.30 uur

Hoe de Belgische tweede pensioenpijler te veralgemenen en uit te breiden

Spreker: Pierre Devolder
In navolging van de suggestie om de tweede pijler in België te veralgemenen aan een minimale bijdrage van 3%, bekijken we enerzijds hoe deze veralgemening zou kunnen gebeuren op basis van buitenlandse ervaringen en anderzijds hoe we deze 3% het best beoordelen in vergelijking met het vervangingspercentage dat het zou genereren bij pensionering.

15.30 – 16.10 uur

Benchmarkstudie aanvullende pensioenen: bent u in gelijke tred met uw peers?

Sprekers: Aline Piersoel en Michel Moreau
We brengen de 2e pensioenpijler tot in detail voor u in kaart: de verschillende plannen, premies, voordelen … Benieuwd hoe deze verschillen per sector? En waar ú zich bevindt, in verhouding tot uw peers? U komt het allemaal te weten!

16.10 – 16.20 uur

Afsluitend woord door Sven Desmytter, Head of Sales Employee Benefits & Health Care bij AG

16.20 – 18.00 uur

Receptie met gelegenheid tot netwerken

Interesse? Noteer 20 april in uw agenda en schrijf u nu in!

Ik schrijf me in


Onze sprekers kort voorgesteld


 

Mabelien Coppens

Mabelien is sinds 2015 juriste bij de FSMA waar ze betrokken is bij de uitbouw van een gestructureerd sociaal toezicht op de 2e pensioenpijler. Naast controles op de sociale pensioenwetgeving hecht ze veel belang aan actieve informatieverstrekking. Ze behaalde een Master in de rechten aan KU Leuven en specialiseerde zich in het sociaal recht. Ze was enkele jaren werkzaam bij AG Employee Benefits en volgde de Leergang Pensioenrecht aan KU Leuven om inzicht te verwerven in de pensioenmaterie.

 

Pierre Devolder

Pierre is actuaris en doctor in de wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (ULB). Ook is hij hoogleraar aan het Instituut voor Statistiek, Biostatistiek en Actuariële Wetenschappen (ISBA) van de Université Catholique de Louvain (UCL), waar zijn onderzoek en onderwijs zich toespitsen op stochastische financiën, levensverzekeringen en pensioentheorie. Hij geeft regelmatig les in Straatsburg, Rabat en Brussel. Hij is een van de oprichters en voorzitter van het actuariële adviesbureau REACFIN.

 

Michel Moreau

Michel is als Head of New Business verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe klantenbasis in het domein Employee Benefits & Healthcare bij AG. Hij studeerde in 1990 af als Handelsingenieur aan de KU Leuven.

 

Aline Piersoel

Aline is als Head of Customer Relation Management verantwoordelijk voor de commerciële relaties binnen de klantenportefeuille van AG Employee Benefits & Health Care. Na haar studies van Handelsingenieur behaalde ze een Master in Actuariaat.


Noteer 20 april in uw agenda en schrijf u meteen in!

IK SCHRIJF ME IN