E-signature om een voorschot op de groepsverzekering te ontvangen - AG Employee Benefits
e-signature

Gepubliceerd op 21/12/2018

DELEN

Sneller een voorschot opnemen dankzij de e-signature

De elektronische handtekening is een eenvoudig, gebruiksvriendelijk en vooral betrouwbaar systeem. Uw medewerkers kunnen deze technologie gebruiken als ze een voorschot op hun groepsverzekering wensen.


Als aangeslotenen een voorschot vragen om vastgoed, bijvoorbeeld een vakantiehuis, te financieren of om een hypothecaire lening terug te betalen, moet dat geld vaak snel gestort worden.

Een e-handtekening omvat meteen alle gegevens die nodig zijn om een verkoopakte geldig te ondertekenen. Al deze informatie moet dus niet langer met de post worden verzonden.

Een ander voordeel is dat de aangeslotenen ons niet langer een kopie van hun identiteitskaart of het bankcertificaat moeten bezorgen. Als ze ondertekenen met hun e-ID, wordt hun identiteit gegarandeerd en fraude uitgesloten.

Reacties van de aangeslotenen

In 2021 koos 73% van de aangeslotenen voor een digitale akte, in plaats van een papieren akte. We stellen ook vast dat de digitale versies sneller worden ondertekend.

Hoe werkt het?

Alles steunt op een platform dat speciaal ontwikkeld is voor het ondertekenen van aktes. Dit platform verstuurt de e-mails naar de verschillende betrokken partijen. Zodra iedereen het document heeft ondertekend, ontvangt elke partij een e-mail om de ondertekende akte te downloaden. Nadien kunnen ze dit document elektronisch bewaren of afdrukken.

Wist u dat?

Sinds 1 mei 2023 bedraagt de nieuwe intrestvoet op voorschotten​ met een variabele rentevoet 2,95%.​

Klik hier voor meer info over het voorschot.Vragen of opmerkingen? Bel gerust naar uw vertrouwde contactpersoon bij AG Employee Benefits.