My Mind Premium by AG biedt uw medewerker Special Forces insights van Fly! - AG Employee Benefits
Special Forces insights van Fly die de veerkracht van uw medewerkers verhogen

Gepubliceerd op 16/04/2024

DELEN

Til de veerkracht van uw medewerkers naar een hoger niveau met Fly

​​​

Rob Vliegen, beter bekend als Fly uit Kamp Waes, geeft ons gouden tips vanuit het Special Forces perspectief om onze weerbaarheid te verhogen. En hiermee belooft de eerste inspirerende video van My Mind Premium meteen een schot in de roos te worden!

Bent u op zoek naar de heilige graal om uw werknemers veerkrachtiger te maken? Dan moeten we u helaas ontgoochelen. Uw medewerkers hebben hun veerkracht immers zelf in handen. U kan hen wel helpen om ze te versterken. En dat doet u best op een duurzame en toegankelijke manier.

Bij AG reiken we u hiervoor een zeer pragmatische oplossing aan: My Mind Premium, een extra dienst die vervat zit in de MyAG Employee Benefits appEen tool die uw medewerkers op elk moment op zak en dus altijd binnen handbereik hebben. Waar en wanneer ze maar willen, snel en makkelijk via hun smartphone.

Dankzij My Mind Premium kunnen uw medewerkers wetenschappelijk onderbouwde trajecten volgen met informatie, oefeningen, uitdagingen en inspirerende keynote video’s om preventief hun mentale welzijn te versterken. Deze educatieve programma’s dragen trouwens bij tot uw opleidingstrajecten en -aanbod!

Special For​ces Mindset Insights

De eerste keynote video van My Mind Premium is vanaf 19 april beschikbaar en het is niet alleen een inspirerende, maar ook een zeer indrukwekkende sessie.

Rob Vliegen, bij het grote publiek bekend als instructeur Fly uit het Eén-programma ‘Kamp Waes’ geeft in de keynote ‘Veerkracht ontketend: Fly over de Special-Forces-mentaliteit’ zijn uitzonderlijke kijk op veerkracht en hoe die getraind kan worden. 

​Wat is veerkracht?
Veerkracht is het vermogen om terug te veren na tegenslagen en zich op een positieve manier aan te passen aan stress of negatieve ervaringen, waardoor het functioneren en mentale welzijn behouden of herwonnen wordt..

Rob Vliegen startte zijn carrière bij de Special Forces in 1991. Daar leerde hij dat hij ieder probleem kan overwinnen met het nodige doorzettingsvermogen. Hij deelt graag zijn ervaring met ons, tijdens een boeiend en diepgaand gesprek.


Preventie, geen overbodige luxe

In België zijn bijna een half miljoen werknemers al langer dan een jaar werkonbekwaam, waarvan een derde door psychische stoornissen zoals burn-out en depressie (bron: RIZIV). Een ontnuchterend aantal dat helaas gestaag blijft toenemen.

Nochtans bestaat er wel degelijk een link tussen het welzijn van werknemers en de winstgevendheid van een bedrijf. Volgens een zeer recente studie van GraydonCreditsafe en Securex zijn ondernemingen zonder langdurig zieke werknemers 1,4 keer zo productief als bedrijven met de hoogste ziektepercentages. Bedrijven zonder burn-outs kunnen dus tot 40% meer winst maken.

In uw onderneming aan preventie doen op het vlak van mentaal welzijn is bijgevolg een must. Het is hoog tijd dat we met z’n allen het tij keren.
.


Wist u dit?

  • Sinds 1 april 2024 dient u als werkgever 1.800 euro bij te dragen aan het Terug Naar Werk-fonds wanneer u het contract van een arbeidsongeschikte medewerker beëindigt omwille van medische overmacht. 
  • Bovendien is de kans groot dat u bij een te hoog absenteïsmecijfer in uw bedrijf een boete tot 2,5% van de totale loonmassa riskeert en extra opleidingsdagen dient te voorzien.

Samen vormt dit een aanzienlijk budget dat u veel beter aan preventie besteedt.


Special Forces insights van Fly die de veerkracht van uw medewerkers verhogen


Benieuwd naar de boeiende insights van Fly?

Goed nieuws, want u krijgt in primeur toegang tot enkele minuten uit de eerste keynote van My Mind Premium. Neem meteen een kijkje​ 👈


Interesse in My Mind Premium?

Contacteer ons via de groene knop hieronder of spreek uw vertrouwde contactpersoon erover aan. We maken graag de nodige tijd vrij om samen met u alle aspecten van My Mind Premium te overlopen.