AG steunt Stop Darmkanker en helpt u uw personeel sensibiliseren. - AG Employee Benefits
AG steunt Stop Darmkanker

Gepubliceerd op 21/03/2022

DELEN

AG steunt Stop Darmkanker

​​


Van 7 tot en met 11 maart stond bij AG alles in het teken van de strijd tegen darmkanker. Blauw was de hoofdkleur in onze gebouwen, op onze interne sites en social media. Donderdag 10 maart vonden tal van acties plaats.

Maart is elk jaar de internationale darmkankermaand. Liefst 31 dagen om actie te voeren en de strijd tegen deze ziekte aan te gaan. Als partner van de vzw Stop Darmkanker neemt AG actief deel, samen met tal van andere bedrijven.


Blauw​

Op donderdag 10 maart kleurde AG volledig blauw: bijna alle collega’s die naar kantoor kwamen zorgden voor een blauw accent in hun outfit en ook de thuiswerkende collega’s deden mee. Niet alleen als teken van steun, maar vooral om te tonen dat deze ziekte bespreekbaar is. Een mooi en duidelijk gebaar.

Daarnaast vlogen 140 guitige eendjes de deur uit tegen een vrijwillige bijdrage en namen een honderdtal collega’s deel aan het webinar ‘Geef darmkanker geen kans’. Dr. Luc Colemont nam de nodige tijd om hun vragen te beantwoorden en vooral om het belang van preventie te onderstrepen.


​​
​​​Steun Stop Darmkanker met gadgets

Uw medewerkers vinden vast en zeker leuke hebbedingen in de webshop van Stop Darmkanker. Een kleine geste, maar een groot gebaar. Bovendien betaalt AG de verzendkosten. Omdat vele kleine dingen het verschil maken.


Preventie is het codewoord

Preventie, preventie en nog eens preventie … We kunnen het niet genoeg herhalen. Een tijdige behandeling doet wonderen: van de 1 op 20 Belgen die ooit darmkanker krijgt, kan meer dan 90% genezen als de ziekte tijdig wordt opgespoord. Daarom verdelen we bij AG al geruime tijd zelftests onder onze medewerkers. En we denken daarbij niet alleen aan hen: we betalen het preventief darmonderzoek (colonoscopie) terug in al onze hospitalisatieverzekeringen wanneer de verzekerde kiest voor een twee- of meerpersoonskamer. 

Ook in uw welzijnsbeleid

Als werkgever kan u een grote rol spelen in de actie Stop Darmkanker. Sensibiliseer uw medewerkers om gezonder te leven en vooral om tijdig een test te doen. We reiken u graag de nodige hulpmiddelen aan, zoals een lunch & learn, een communicatietoolkit en zelfs een leuke quiz!  ​