RECONNECT begeleidt u als uw werknemer terugkomt na kanker - AG Employee Benefits
Reken op RECONNECT als uw werknemer terugkomt na kanker.

RECONNECT. Omdat talent blijft, ook na kanker.

​​​

Vroeg of laat krijgt u als werkgever te maken met een medewerker die terugkeert na een zware kankerbehandeling. Hoe kan u uw medewerker ondersteunen? Hoe vangt het team dit op? RECONNECT, een gratis online leerplatform van Stichting tegen Kanker, biedt antwoorden en begeleiding. Omdat talent blijft, ook na kanker.

​​De terugkeer naar het werk tijdens of na kanker is een belangrijke stap. Een geleidelijk werkhervatting en een goede begeleiding is essentieel en draagt bij tot het genezingsproces. Toch is zo’n terugkeer niet vanzelfsprekend. Mensen twijfelen over hun capaciteiten, voelen zich snel beoordeeld door anderen… En ook de leidinggevende en het team missen vaak de nodige raad en emotionele draagkracht.

RECONNECT, een gratis online leerplatform specifiek voor kanker

Daarom ontwikkelde Stichting tegen Kanker met de steun van 5 partners, waaronder AG, het gratis online leerplatform RECONNECT. Een onmisbare tool voor leidinggevenden, HR-verantwoordelijken en preventieadviseurs die bijdraagt tot een succesvolle terugkeer van medewerkers tijdens of na een kankerbehandeling. Onze motivatie om dit project mee te ondersteunen is niet alleen geïnspireerd vanuit het feit dat we een verantwoordelijke werkgever willen zijn, maar ook omdat we een grote verzekeraar zijn in het domein van de gezondheidszorg. 

RECONNECT biedt zeer specifieke ondersteuning. U wordt stap voor stap begeleid in het re-integratietraject van uw medewerker aan de hand van filmpjes, testimonials, oefeningen… 

Bovendien kan u een beroep doen op speciaal opgeleide coaches voor zowel individuele begeleiding als voor groepscoaching.RECONNECT​, het gratis online leerplatform voor ú 
U vindt er advies, nuttige checklists, zelfzorgtips en praktische documenten die u helpen tijdens het re-integratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld. Ook vindt u er een overzicht van professionele coaches, gespecialiseerd in de re-integratie na kanker. 


Neem meteen voorsprong als caring employer

Een werkgever die voortreffelijk zorgt voor zijn medewerkers houdt het broodnodige talent binnen zijn bedrijf én trekt met gemak nieuwe medewerkers aan. Een goed welzijnsbeleid is dan ook veelzijdig. Het biedt de nodige aandacht aan:

  • Wellbeing
Denk maar aan gezonde voeding, het stimuleren van bewegen en sporten, het aanbieden van preventieve onderzoeken en cursussen om medewerkers veerkrachtiger te maken.

  • ​​Opvolging en steun van langdurig zieke werknemers
Zoals bescherming tegen inkomensverlies, regelmatig sociaal contact, geleidelijke terugkeermogelijkheden, begeleiding en steun, aangepast werk…

Logisch dat AG zich daar volop voor inzet. Ook voor úw medewerkers. Zo is AG Health Partner gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven bij het opzetten en uitrollen van een preventief wellbeingbeleid. En bieden we u met het innovatieve Return To Work-programma proactieve, gespecialiseerde zorg op maat van langdurig zieke werknemers. 

“We merken bij onze klanten-werkgevers dat de nood aan ondersteuning bij het preventieve alsmaar belangrijker wordt.”
Heidi Delobelle, Chief Executive Officer bij AG

RECONNECT sluit hier perfect op aan. Bij AG geloven we steevast in de kracht van dit online leerplatform dat door Stichting tegen Kanker ontwikkeld werd om HR-verantwoordelijken en leidinggevenden beter te begeleiden bij de terugkeer van medewerkers met kanker. Het is van belang dat uw herstellende werknemers van zodra het kan én in de beste omstandigheden terug aan de slag kunnen gaan. Met RECONNECT maakt u van het terugkeertraject een verrijkende ervaring.

Voor meer info over onze Healthcare-oplossingen voor uw HR-beleid, kan u altijd terecht bij onze salesmanagers​ of maak een afspraak met uw vertrouwde AG-contactpersoon. Wenst u meer informatie over RECONNECT? Neem dan meteen een kijkje op de site van Stichting tegen Kanker: