Duurzaam investeren met maatschappelijke meerwaarde - AG Employee Benefits
•	Duurzaam investeren in de scholen van morgen

Gepubliceerd op 20/06/2019

DELEN

Hoe duurzaam investeren in tak 21 en maatschappelijke meerwaarde creëren hand in hand gaan

 

Met een investering van uw groepsverzekeringspremies in tak 21 gaat u als werkgever op zoek naar de zekerheid van een gewaarborgd rendement voor uw werknemers. Maar wist u ook dat uw duurzame investeringen bijdragen tot de ontwikkeling van uw onmiddellijke omgeving?

 

AG is de grootste institutionele investeerder in België. Aan de basis van onze investeringsportefeuille liggen hoge kwaliteitsinvesteringen in vastrentende activa die zorgen voor een vaste return. Om extra rendement te genereren bestaat een deel van onze investeringen uit meer dynamische beleggingen.

Samen zorgen ze ervoor dat u met uw tak 21-oplossing de zekerheid krijgt waar u naar op zoek bent, gecombineerd met een mooi totaalrendement. Maar da’s niet alles, want via onze duurzame en ethisch verantwoorde investeringen draagt u zelf bij aan de lokale economie.
 

Duurzaam investeren = investeren in de Belgische economie

We boosten de lokale economie en de maatschappij door een deel van onze dynamische beleggingen te concentreren op infrastructuurprojecten met een maatschappelijk relevante meerwaarde.

Zo investeren we in verschillende vastgoedprojecten, zoals de renovatie van City 2, het grootste winkelcentrum in het hart van Brussel. We investeren ook in openbare parkings zoals Interparking, die onder andere parkings beheert van luchthavens, ziekenhuizen en winkelcentra. In al deze projecten nemen we de rol op van actieve investeerder. Onze jarenlange knowhow en ervaring laat ons toe om rechtstreeks te investeren en niet te werken met tussenpersonen. 
 

Maatschappelijke meerwaarde

Daarnaast investeren we via het geven van leningen ook volop in duurzame infrastructuurprojecten met een grote maatschappelijke waarde. Zo zorgen de Scholen van Morgen voor een enorme inhaalbeweging op vlak van scholenbouw in Vlaanderen, goed voor 182 nieuwbouw- en renovatieprojecten. Ook openbaar vervoer hoort erbij, met de aanleg van de nieuwe tramlijn in Luik. De tram is een ecologisch, snel en doeltreffend vervoersmiddel dat op een moderne en milieuvriendelijke manier structurele oplossingen biedt voor de verzadigde mobiliteit in de stad.
 

Aanvullend pensioen en de maatschappij, hand in hand

Die perfecte match tussen aanvullend pensioenbeheer en beleggingen in infrastructuuractiva op lange termijn levert naast zekerheid ook een extra rendement op. Via uw tak 21-groepsverzekering bouwt u dus niet alleen een mooi aanvullend pensioen voor uw werknemer op, maar steunt u ook de Belgische maatschappij. Het is dankzij uw premies en reserves dat we een maatschappelijke meerwaarde kunnen creëren. Een strategie waarbij zowel onze klanten, de maatschappij en haar burgers winnaars zijn.