Wanneer het aanvullend pensioen uitbetalen? - AG Employee Benefits
banner_article_billetbanque

Gepubliceerd op 31/10/2018

DELEN

Wanneer wordt het aanvullend pensioen uitbetaald?

De wetgeving rond aanvullende pensioenen voorziet dat de uitbetaling ervan gebeurt op het moment van de uitbetaling van het wettelijk pensioen. Naast enkele uitzonderingen is het voor uw werknemer dus niet langer mogelijk om het aanvullend pensioen op te vragen vóór hij zijn wettelijk pensioen opneemt.

​​
AG Employee Benefits past zijn uitbetalingsprocedure hieraan aan.

Wat verandert er voor u?

U hoeft ons niet langer proactief te laten weten dat uw aangeslotene zijn aanvullend pensioen wil opnemen. Voor elke oppensioenstelling zullen we ons baseren op de informatie die we krijgen van DB2P, de databank van de aanvullende pensioenen.

Als uw aangeslotene de pensioenleeftijd van het pensioenplan nadert, verlengen we automatisch het contract van het pensioenplan tot op het ogenblik waarop hij of zij met wettelijk pensioen gaat.

Wat betekent dit voor u?

Deze gewijzigde procedure zorgt ervoor dat u als werkgever voortaan een afwachtende houding mag aannemen en niets hoeft te doen tot we de datum van het wettelijk pensioen krijgen van DB2P.

Met deze gewijzigde procedure kunt u als werkgever nu wachten tot wij bij u terugkomen zodra wij de datum van het wettelijk pensioen van uw werknemer van DB2P hebben ontvangen.

Dat betekent ook dat u van ons minder mails of andere communicaties zal krijgen. Uw administratie wordt er dus een stukje eenvoudiger op.

Uw administratief contactpersoon bij AG Employee Benefits staat voor u klaar om te antwoorden op uw vragen.