Verzekering ambulante zorgen: binnenkort de standaard? - AG Employee Benefits
moeder-zoon-apotheek

Gepubliceerd op 02/09/2016

DELEN

Verzekering ambulante zorgen: binnenkort de standaard?


Er is — zowel bij werknemers als bij werkgevers — een groeiende vraag naar extralegale voordelen in het loonpakket.

Dat blijkt uit het recente onderzoek dat AG Insurance samen met de Vlerick Business School voerde in Belgische bedrijven.

Een opvallende tendens is dat er, naast het aanvullende pensioen, ook een stijgende vraag is naar een verzekering ambulante zorgen. En dat is niet verwonderlijk. De medische kosten van een gemiddeld gezin kunnen erg hoog oplopen. Courante geneesmiddelen, doktersbezoeken of consultaties bij een specialist… het zijn kosten die een grote hap uit het budget van uw werknemers kunnen nemen. Als werkgever kunt u hier een belangrijke bijdrage leveren.

Ons onderzoekt wijst uit dat

Werkgevers de waardering van hun medewerkers voor een terugbetaling van ambulante zorgen inschatten op 3,2/5. Werknemers geven hiervoor zelfs 4,06/5. Zonder twijfel een opportuniteit om de werknemerstevredenheid aan te scherpen.

Een verzekering ambulante zorgen steeds vaker als extra troef gebruikt wordt om nieuwe medewerkers een overtuigend loonvoorstel te doen. Werkgevers zien dit belang zelfs nog toenemen. Als extralegaal voordeel komt de verzekering ambulante zorgen op de tweede plaats bij werknemers, net na het aanvullend pensioen.

De meerderheid van werkgevers die reeds een verzekering ambulante zorgen aanbiedt, dat doet op expliciete vraag van de medewerkers en vanuit een caring employer filosofie.

ambucare-n.JPG 


Benieuwd wat Ambucare Flexible uw bedrijf zou kosten? Contacteer dan uw gebruikelijke contactpersoon bij AG Employee Benefits, of vul het contactformulier in.