Op zoek naar een mogelijkheid om een belegging op korte termijn te doen? - AG Employee Benefits
Handen-houden-plant-bij-elkaar

Gepubliceerd op 10/10/2017

DELEN

Stijgende rente: investeren op korte termijn?

​​​

Na een lange periode van dalende (en extreem lage) rentevoeten, zien we het begin van een stijgende trend. Misschien het ideale moment om het EB Short Term Bonds fonds te overwegen in uw portefeuille?


Stijgende rente

De markten hebben er lang op moeten wachten, maar de internationale rentes zitten opnieuw in een stijgende lijn. Dat stelt ook Wim Vermeir vast, Chief Investment Officer van AG Insurance: “De situatie normaliseert zich licht, doordat de ECB haar quantitative easing-programma afbouwt en er toch wat economisch herstel is.”

“De geleidelijke rentestijging zal zich doorzetten, eventueel met schokken. Grote rentestijgingen moeten we niet verwachten”, aldus Vermeir in het interview elders in deze nieuwsbrief. Maar investeren in kortetermijnfondsen wordt er wel aantrekkelijker door.


Investeren in het EB Short Term Bonds fonds

Het EB Short Term Bonds fonds (EB STB) is – de naam zegt het zelf – een fonds waarvan de obligaties een kortere looptijd hebben van 3 jaar. De rendementen liggen doorgaans lager dan bij obligatiefondsen met een langere looptijd, maar bij stijgende intrestvoeten laat de kortere looptijd toe om sneller te investeren in obligaties met een nu hogere rentevoet.

Bij (verwachte) stijgende intrestvoeten (OLO) kan het fonds daarom een waardige aanvulling zijn van de portefeuille, naast de andere obligatiefondsen.


Vaste asset allocatie

Bij fondsen met een vaste allocatie (‘Vast asset allocatie fonds’) kan de verhouding tussen de assetklassen niet wijzigen. Zo kent de belegger op elk moment de verhouding tussen de verschillende activaklassen en dus ook hoeveel in een bepaalde activaklasse is geïnvesteerd.

Het EB STB-fonds is een puur obligatiefonds (100 %). Het grote verschil met onze andere aangeboden obligatiefondsen is de gemiddelde looptijd van de onderliggende obligaties: deze is korter dan bij de andere obligatiefondsen (3 jaar i.p.v. gemiddeld 6 jaar).

Daarnaast…

Investeert het fonds uitsluitend in obligaties uitgegeven in euro, wat het een Europees fonds maakt.

Verloopt het beheer van het fonds volgens de gekende stijl van AG Employee Benefits:     

    • Een gediversifieerde, multi-manager aanpak …
    • … met altijd de beste managers …
    • … voor een stabiel rendement.

Meer informatie over het EB Short Term Bonds fonds en onze andere fondsen.

Uw commercieel contactpersoon helpt u natuurlijk ook graag verder.