Pension & Health Academy: webinars - AG Employee Benefits
Pension & Health Academy 2024

Gepubliceerd op 07/12/2023

DELEN

Neem deel aan de Pension & Health Academy-webinars van 2024

Wil u graag meer weten over onderwerpen zoals aanvullende pensioenen en gezondheidszorgen? Dat kan tijdens uw lunchpauze! Schrijf u meteen in voor de snack & learn-sessies van de Pension & Health Academy.​

Wil u graag de vorige webinars herbekijken? Scroll dan deze pagina.


Ook in 2024 zijn er weer tal van boeiende topics! Zet alvast de volgende datum in uw agenda. Dit overzicht wordt trouwens geregeld aangevuld.​


​​​De beste investering voor uw pensioenplan nu de financiële markten stijgen? (Pension)


 • ​Dinsdag 21 mei 2024 van 13 tot 14 uur

De financiële markten stijgen voor het eerst sinds tien jaar! Vraagt u zich af wat dit betekent voor de investering van uw pensioenplan? Blijft tak 21 interessant? Is tak 23 het neusje van de zalm? 
Hoeft u eigenlijk stappen te ondernemen of te kiezen?
Schrijf u in voor ons webinar en kom het allemaal te weten tijdens uw middaglunch.

 • ​​Jan Janssens, Account Manager AG Employee Benefits & Health Care


​​​​Herbeleef het webinar ‘Economic Outlook 2024 : more return of the return?

Wat moet u onthouden van dit webinar?

Macro-economie

 • Het economisch herstel dat zich in 2023 in verschillende gradaties liet zien, houdt zeer waarschijnlijk aan.
 • Het economisch momentum stabiliseert en verbetert zich – we verwachten eveneens een heropleving van de industrie die hierdoor de (beperkte) economische groei kan ondersteunen. 
 • De inflatie koelt verder af, niet enkel omwille van een daling van de energieprijzen maar ook bij de overige, meer hardnekkige, onderliggende factoren.
 • Een zachte landing van de economie blijft dus het meest waarschijnlijke economisch scenario.

Centrale banken & activaklassen

 • De Federal Reserve (FED) wijzigt zijn koers en zet meer in op ondersteuning van de economische groei; de Europese Centrale Bank (ECB) daarentegen dient nog steeds de focus te leggen op het bekampen van de inflatie.
 • Obligaties: ondanks de recente terugval zijn obligaties historisch gezien nog steeds aantrekkelijk.  Investment Grade-bedrijfsobligaties in euro blijven een interessante beleggingsmogelijkheid. 
 • Aandelen: de mooie resultaten van 2023 werden gedeeltelijk gedragen door optimisme. Op korte termijn constateren we 'krappe' waarderingen maar winstverbeteringen zijn wel in zicht. Op langere termijn blijven aandelen bijgevolg interessant. 
 • De recent ingezette daling van de rentevoeten is uiteraard gunstig voor obligaties en mogelijk ook voor aandelen (op voorwaarde dat er geen recessie is).
 • We denken dus positieve resultaten te verwachten in de verschillende asset klassen.

Kortom, we stellen dat 2024 het jaar zal worden waarop een gemengde portefeuille (aandelen/obligaties) terug is van weggeweest.

Bekijk hieronder de opname van deze sessie:​​​​​Herbeleef het webinar ‘Met My Mind Premium & My Care Premium by AG boost u het welzijn van uw medewerkers

Wat moet u onthouden van dit webinar?

De ziekteverzekering van AG is zeer uitgebreid en bovendien uniek. Het is een gezondheidsoplossing die beantwoordt aan alle noden van vandaag: een geïntegreerd aanbod zorgverzekeringen met preventieve mental health en telehealth services. Alle services werden bovendien verzameld in één handige app.
Met de Premium services van AG gaat u nog een stapje verder. Een overzicht:

My Mind Premium by AG

 • Met My Mind Premium genieten uw medewerkers heel wat interessante extra's om hun veerkracht te verhogen. Bovendien kunnen met al hun vragen terecht bij professionelen én kunnen ze rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching.

 My MindMy Mind Premium
Persoonlijke burn-out risicoanalyse​Ja
​Ja
ArtikelsJa
Ja
Self-learning programma
Ja
Ja
Safe2TalkJa
Ja
2 educatieve programma's/jaar (inclusief 2 extra keynotes en ondersteunende video's)XJa
EASY (intake + 5 gesprekken per issue)XJa
Een overzichtelijke rapporteringXJa


My Care Premium by AG

 • Dankzij My Care Premium hebben uw medewerkers 24/7 toegang tot een symptom checker, een geruststelling zodra ze zich zorgen maken over een fysieke kwaal. Bovendien hebben ze elk jaar recht op twee gratis digitale consultaties bij een erkende Belgische huisarts.

 My CareMy Care Premium
Gratis toegang Doktr app​​​
Ja
Ja
Symptom CheckerX​Ja
2 digitale dokterconsults inbegrepenX
Ja
Een overzichtelijke rapporteringX​Ja


Met de Premium services van AG maakt u wel degelijk het verschil op de arbeidsmarkt.

U biedt uw werknemers alle tools voor een betere mentale en fysieke gezondheid, wat zich weerspiegelt op hun inzetbaarheid en productiviteit. Bovendien zijn deze services geen overbodige luxe gezien de lange wachttijden bij huisartsen en psychologen. Alles mooi verzameld in een handige app! U krijgt dus heel wat terug voor een beperkte inspanning, en bovendien kan u rekenen op een overzichtelijke rapportering.

Bekijk hieronder de opname van deze sessie:​

​​


We kijken er alvast naar uit u online te mogen verwelkomen!