Kies voor een duurzame beloningsformule - AG Employee Benefits
Het bonusplan: een duurzame beloningsformule

Gepubliceerd op 12/05/2023

DELEN

Maak het verschil met een duurzaam loonpakket

​​

Uw medewerkers blijven motiveren én nieuwe talenten aantrekken op een krappe arbeidsmarkt? Als u op de eerste plaats een mooi loonpakket kan aanbieden dat mee evolueert met de tijd, dan steekt u er als werkgever met kop en schouders bovenuit! 


Uw medewerkers aangenaam verrassen doet u met een gevarieerd loonpakket. Liefst eentje dat meegroeit met de loyaliteit en de prestaties van uw allerbeste medewerkers.

Onbegonnen werk, denkt u? Echt niet. En het goeie nieuws is dat het geen financiële aderlating hoeft te zijn voor uw onderneming. Integendeel.

Kies voor een duurzame, fiscaalvriendelijke vorm van belonen

Een bonus in cash is vluchtig: uw medewerkers krijgen ongeveer een derde van wat u geeft en het is heel snel terug uitgegeven. Dat laatste geldt trouwens ook voor warrants die uw medewerkers bijna meteen na ontvangst verkopen. Geen wonder dat er onder ondernemers veel interesse is voor een degelijke én flexibele oplossing, zoals het bonusplan.

“Een klant van ons zocht vorig jaar een alternatief voor de uitbetaling van bonussen via warrants, omdat ze dat niet echt duurzaam vonden. 
En dus kwamen ze al snel uit bij het bonusplan waarmee hun medewerkers op een heel interessante manier aan pensioenopbouw kunnen doen!”

Sven Desmytter, Head of Sales bij AG Employee Benefits & Health Care

Met het bonusplan stort u de variabele verloning van uw medewerker volledig of gedeeltelijk in een groepsverzekering. In vergelijking met een cashbonus is deze formule:

 • fiscaalvoordelig, waardoor uw werknemer bijna drie vierde overhoudt
 • duurzaam: het geld is goed belegd, volgens de ESG-normen, en zal dus duurzaam aangroeien
 • goedkoop: u betaalt slechts 13,3% aan patronale bijdragen in plaats van de normale 25%


Kortom, een uiterst interessante oplossing voor zowel u als voor uw medewerkers.​

Was u vorig jaar tevreden over de prestaties van uw medewerkers en hebt u hen beloond met een eindejaarspremie of een bonus in cash? Helaas houden ze daar netto niet zoveel van over. Bovendien is cash niet alleen snel gespendeerd, maar ook snel vergeten!

U houdt alle touwtjes in handen

Met het bonusplan zet u een beloningssysteem op dat volledig past binnen de cultuur en visie van uw onderneming:

 • voor ongeveer alle soorten premies
 • voor specifieke categorieën van werknemers
 • aanpasbaar op basis van leeftijd, anciënniteit…

En dat is nog niet alles! De premies worden belegd op langere termijn, mét of zonder gewaarborgd rendement, of met een combinatie van beiden:

 • Investeert u in ons tak 21-fonds, dan kiest u voor een gegarandeerd rendement en een eventuele jaarlijkse winstdeling.
 • Investeert u de winstdeling of (een deel van) de premie in ons tak 23-fonds, dan kiest u voor extra rendement volgens een vooraf bepaald risico.

En uw medewerker? Die kan meteen profiteren als het nodig is!

Met het bonusplan geeft u uw werknemers de mogelijkheid om een voorschot op hun aanvullend pensioenkapitaal op te nemen voor de aankoop of renovatie van een woning of om een hypothecaire lening terug te betalen. Handig om te weten.

Makkelijker kan niet
Met onze digitale tools AG EB Online en My Global Benefits vermijdt u papierwerk en zijn de inspanningen die u doet extra zichtbaar voor uw medewerkers.Welke formule kiezen?

Beloont u momenteel uw werknemers al met een groepsverzekering? Weet dan dat AG op dat vlak mooie oplossingen aanbiedt. We helpen u overschakelen naar de formule die het best bij u past:

 • Maximale gemoedsrust dankzij onze innovatieve, hybride formule die al het werk automatisch, moeiteloos en zonder budgetimpact voor u regelt.

 • Maximale controle dankzij onze uitgebalanceerde formule waarmee u het bedrag en het rendement voor uw werknemers zelf bepaalt. Overstijgt uw buffer de verwachtingen? Dan gebruikt u dit 'overschot' wanneer u wil of om de storting van een premie te overbruggen.

 • Maximale flexibiliteit dankzij onze mee-evoluerende formule die uw medewerkers individuele keuzes laat maken over de risicowaarborgen en de beleggingsfondsen waarin ze de premies en eventuele winstdeling willen investeren.

Interesse en graag advies?

Uw AG-adviseur zal samen met u bekijken wat de beste formule is voor u en uw onderneming.