pensionforum2021

​​​​​​​​​​​​​​

Ontdek ook ons Health Forum op 18/11 met minister Frank Vandenbroucke

calender
19 oktober 2021
calender 
14u-15u30
calender 
Online event

De impact van het nieuwe pensioenbeleid op het aanvullend pensioen

De federale regering kondigt een grondige pensioenhervorming aan. Welke plannen heeft ze in petto? Wordt er gesleuteld aan de fiscaliteit van de tweede pensioenpijler? En wat betekent dat concreet voor u en uw werknemers?

Verwerf de nieuwste inzichten over het pensioenbeleid van de toekomst

AG Employee Benefits organiseert het Pension Forum:
een online event op één klik afstand.

In primeur: de speerpunten van het nieuwe pensioenbeleid van de federale regering


Een academische en bedrijfseconomische analyse van de noodzakelijke pensioenhervormingen


De nieuwste inzichten om doelbewust uw eigen strategie te kunnen uitstippelen


Programma

We starten de namiddag met een uiteenzetting over het nieuwe pensioenbeleid van de federale regering door minister van Pensioenen Karine Lalieux. Nadien belichten twee experts de belangrijkste uitdagingen voor de verschillende pijlers van het Belgische pensioenbeleid. Tot slot analyseert Benoit Halbart, Managing Director AG Employee Benefits & Health Care, een mogelijke pensioenhervorming vanuit het perspectief van het aanvullend pensioen.

Inleiding

Sven Desmytter

Head of Sales AG Employee Benefits & Health Care bij AG

Sven Desmytter is Master in de Handels en Financiële Wetenschappen en studeerde aansluitend Fiscale Wetenschappen.
Hij startte zijn loopbaan bij AXA en in 1998 maakte hij de overstap naar AG Employee Benefits waar hij verschillende operationele en commerciële functies opnam.
Tot november 2020 vervulde Sven de functie van Head of Customer Relation Management, om dan de verantwoordelijkheid op te nemen voor de commerciële afdeling van AG Employee Benefits & Health Care.

Sven Desmytter

Head of Sales AG Employee Benefits & Health Care bij AG


Het federale pensioenbeleid (2021-2024)

Karine Lalieux

Federaal minister van Pensioenen en Maatschappelijke Integratie

Karine Lalieux is criminologe van opleiding. Na haar studies werkte ze nog 10 jaar als onderzoekster en docente aan de Université Libre de Bruxelles. In 2000 raakte Lalieux voor de eerste keer verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers als kandidate voor de PS. Ze bleef onafgebroken Kamerlid tot 2018. Van 2006 tot 2018 was ze ook schepen in de stad Brussel. Op 1 oktober 2020 legde ze de eed af als minister van Pensioenen en Maatschappelijke Integratie in de federale regering.

Karine Lalieux

Federaal minister van Pensioenen en Maatschappelijke Integratie


De financieringsuitdaging van het pensioenstelsel en de rol van de aanvullende pensioenen

Ivan Van de Cloot

Hoofdeconoom denktank Itinera

Ivan Van de Cloot is hoofdeconoom van de Belgische denktank Itinera. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Antwerpen en was er ook onderzoeksassistent in het domein van de openbare financiën. Na een periode als consultant werkte hij als econoom bij de economische studiedienst van BBL/ING België. Als commentator bij financiële en economische gebeurtenissen, treedt hij ook regelmatig naar voren in de geschreven en audio-visuele media. Ivan Van de Cloot is voor Itinera auteur van “De rekening moet kloppen”, “Tax shift” en co-auteur van “Onze pensioenerfenis” en “Het grijze goud” waarin een strategische visie voor respectievelijk ons pensioenstelsel en ouderenzorg wordt ontwikkeld. Zijn recentste werk is “Overheid + Markt, het beste van beide werelden" waarin hij een visie ontwikkelt over de rol van de overheid in onze maatschappij.

Ivan Van de Cloot

Hoofdeconoom denktank Itinera


De visie van de Groep van Tien op het pensioenbeleid van de toekomst

Bart De Smet

Voorzitter van het VBO en de Groep van Tien

Bart De Smet behaalde een diploma in de wiskunde aan de KU Leuven en studeerde nadien ook nog actuariële wetenschappen en bedrijfskunde aan de KU Leuven. Tussen 1982 en 1998 was hij actief in verschillende verzekeringstakken van Argenta, Nationale Suisse en ING. In 1998 stapte hij over naar Fortis, waar hij lid was van het directiecomité van Fortis AG en verantwoordelijk was voor Fortis Employee Benefits. In 2007 werd hij CEO van Fortis Insurance Belgium en in juni 2009 CEO van Fortis, dat in 2010 omgedoopt werd tot Ageas. In oktober 2020 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van Ageas. Bart De Smet is sinds februari 2020 ook voorzitter van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) en in die hoedanigheid ook voorzitter van de Groep van Tien.

Bart De Smet

Voorzitter van het VBO en de Groep van Tien


De pensioenhervorming vanuit het perspectief van de verzekeraar

Benoit Halbart

Managing Director AG Employee Benefits & Health Care

Benoit Halbart is actuaris en handelsingenieur van opleiding. Hij startte zijn loopbaan in 1995 bij AG Employee Benefits. Hij werkte er gedurende 15 jaar als product manager, commercial support & financial manager en CRM-verantwoordelijke. In 2010 werd hij directeur bij Gras Savoye Consulting, inmiddels een onderdeel van Willis Towers Watson. In 2012 keerde hij terug naar AG in de functie van directeur marketing & communication Employee Benefits & Health Care. Eind 2020 volgde hij Heidi Delobelle op als managing director AG Employee Benefits & Health Care.

Benoit Halbart

Managing Director AG Employee Benefits & Health Care


Praktische details & inschrijven

calender
19 oktober 2021
calender 
14u-15u30
calender 
Online event

Overtuigd? Schrijf u nu in. En check ondertussen de website van AG Employee Benefits voor meer info over onze pensioenoplossingen.


Ik schrijf me in!

Ontdek ook ons Health Forum op 18/11 met minister Frank Vandenbroucke

​​

​​​​​​​​