health-forum-2021

​​​​​​​​​​​​​​
calender
18 november 2021
calender
9u - 10u30
calender
Online event

‘Return to work’ als hoeksteen van uw hr-beleid

Bedrijven en organisaties die inzetten op een evenwichtige work-life balance, hebben een stapje voor op de arbeidsmarkt. Een doordachte ‘return to work’-aanpak kan vanaf de eerste werkdag een cruciale rol spelen in het welbevinden van de werknemer. Zo kan het onder meer een belangrijke factor zijn in de strijd tegen stress en burn-outs.

Uitdagingen en oplossingen voor de ontwikkeling van een veerkrachtige organisatieAG Employee Benefits organiseert het Health Forum: een online event op één klik afstand.


Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke over de nieuwe beleidsopties voor de omgang met langdurige afwezigheden op het werk


Return to work toegelicht vanuit een medische en een arbeidspsychologische invalshoek


Denkpistes en handvaten voor een adequate aanpak van stress en burn-out


Programma

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bijt de spits af met zijn visie op de noodzaak van een ‘return to work’-coördinator. Nadien belichten twee experts de belangrijkste elementen voor een stappenplan op weg naar een veerkrachtige organisatie. Tot slot gaat Benoit Halbart, Managing Director AG Employee Benefits & Health Care, dieper in op de concrete realisatie van een ‘return to work’-aanpak.

Inleiding

Sven Desmytter

Head of Sales AG Employee Benefits & Health Care bij AG

Sven Desmytter is Master in de Handels- en Financiële Wetenschappen en studeerde aansluitend Fiscale Wetenschappen. Hij startte zijn loopbaan bij AXA en maakte in 1998 de overstap naar AG Employee Benefits, waar hij verschillende operationele en commerciële functies opnam. Tot november 2020 vervulde Sven de functie van Head of Customer Relation Management, om dan de verantwoordelijkheid op te nemen voor de commerciële afdeling van AG Employee Benefits & Health Care.

Sven Desmytter

Head of Sales AG Employee Benefits & Health Care bij AG


Terug naar werk: samenwerken is goed voor de gezondheid.

Frank Vandenbroucke

Vicepremier en federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

Frank Vandenbroucke is doctor in de Economische Wetenschappen (Oxford, 1999) en is sinds 2011 hoogleraar aan de KU Leuven en de Universiteit van Amsterdam. Tussen 1985 en 2011 bekleedde hij verschillende functies voor Vooruit, onder meer partijvoorzitter, federaal minister van Werk en Pensioenen en Vlaams minister van Onderwijs. In oktober 2020 keerde hij terug naar de Wetstraat om er midden in de coronacrisis minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid te worden.

Frank Vandenbroucke

Vicepremier en federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid


De uitdagende weg naar ‘return to work’

Sara De Gieter

Professor in de Arbeidspsychologie (Vrije Universiteit Brussel)

Prof. Sara De Gieter is professor in de Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In die hoedanigheid is ze gespecialiseerd in psychosociaal welzijn op het werk en in de balans tussen werk en privé. Zij is ook als job & career coach verbonden aan Ginkgo Consulting en het Medisch Centrum Ternat.

Sara De Gieter

Professor in de Arbeidspsychologie (Vrije Universiteit Brussel)


Kunnen we eindelijk praten over duurzame gezondheid op het werk?

Pierre Firket

Professor in de algemene geneeskunde en arbeidsgeneeskunde (Universiteit van Luik)

Prof. dr. Pierre Firket is verbonden aan de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Luik. Hij is gespecialiseerd in huisartsgeneeskunde en arbeidsgeneeskunde. Daarnaast staat hij ook aan het hoofd van CITES, een medisch centrum in Luik dat zich richt op de aanpak van werkgerelateerde gezondheidsproblemen zoals stress en burnout.

Pierre Firket

Professor in de algemene geneeskunde en arbeidsgeneeskunde (Universiteit van Luik)


Een efficiënte strategie voor een succesvolle ‘return to work’-aanpak

Benoit Halbart

Managing Director AG Employee Benefits & Health Care

Benoit Halbart is actuaris en handelsingenieur van opleiding. Hij startte zijn loopbaan in 1995 bij AG Employee Benefits. Hij werkte er gedurende 15 jaar als product manager, commercial support & financial manager en CRM-verantwoordelijke. In 2010 werd hij directeur bij Gras Savoye Consulting, inmiddels een onderdeel van Willis Towers Watson. In 2012 keerde hij terug naar AG in de functie van directeur marketing & communication Employee Benefits & Health Care. Eind 2020 volgde hij Heidi Delobelle op als managing director AG Employee Benefits & Health Care.

Benoit Halbart

Managing Director AG Employee Benefits & Health Care


Praktische details & inschrijven

calender
18 november 2021
calender 
9u - 10u30
calender 
Online event

Overtuigd? Schrijf u nu in. En check ondertussen de website van AG Employee Benefits voor meer info over onze Healthcare-oplossingen.


Ik schrijf me in!

​​

​​​​​​